top icon
Επικαιρότητα

Προ των πυλών το «καυτό» Toyota Yaris;

H επιστροφή της Toyota στο WRC με άρμα το Yaris είναι πιθανό να συνοδευτεί με την έλευση μιας «καυτής» πολιτικής έκδοσης του ιαπωνικού σούπερ μίνι.

Με την Toyota να βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο εξέλιξης του νέου αγωνιστικού της όπλου, με το οποίο σηματοδοτείται η επάνοδός της στις ε.δ. ύστερα από 17 χρόνια, όλο και πιο πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο της εμφάνισης μιας καυτής πολιτικής έκδοσης του «μικρού» Yaris που θα βρεθεί αντιμέτωπη με καταξιωμένα μοντέλα του είδους, όπως τα Ford Fiesta ST, Seat Ibiza Cupra, Peugeot 208 GTI και Renault Clio RS.

Από πού εκπορεύονται οι εν λόγω…. ελπίδες; Μιλώντας στο βρετανικό autoexpress, ο CEO της Toyota Motor Europe άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ένταξης στη γκάμα του Yaris μιας έκδοσης με έντονα σπορτίφ στοιχεία. Χαρακτηριστικά, ο Johan van Zyl, δήλωσε:

«Δεν έχει νόημα η εμπλοκή σου στους αγώνες αν αυτή δεν μπορεί να καθρεπτιστεί στα μοντέλα παραγωγής σου. Σε ότι αφορά την Ευρώπη, θα θέλαμε πάρα πολύ να φέρουμε στην αγορά μια έκδοση που να αντανακλά τη συμμετοχή μας στο WRC».

Χωρίς τίποτε να είναι ακόμα σίγουρο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως κάτω από το καπό του «γρήγορου» Toyota Yaris, το οποίο θα βασιστεί στην επερχόμενη γενιά του ιαπωνικού «μικρού», θα βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος 1.500άρης κινητήρας του CH-R, ο οποίος θα αποδίδει με τις κατάλληλες επεμβάσεις περί τους 180 ίππους μεταφέροντας την κίνηση στους εμπρός τροχούς του αυτοκινήτου._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ