top icon
Επικαιρότητα

Προειδοποιήσεις για φυγή της Seat από την Καταλονία

Ο Luca de Meo γνωστοποίησε την πρόθεση της Seat να μετακινήσει την διοικητική έδρα της εταιρείας εκτός Καταλονίας σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή στο ισχύος νομοθετικό καθεστώς.

Όπως είχαμε σχολιάσει πριν δύο εβδομάδες μέσα από σχετική ανάρτηση στην ενότητα Απόψεις (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ), το τεταμένο κλίμα που αυτή τη στιγμή επικρατεί στην περιφέρεια της Καταλονίας μετά και τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει αρκετά τις μελλοντικές αποφάσεις και εν γένει τα επόμενα βήματα της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, όπως ανακοίνωσε σήμερα και ο ίδιος ο CEO της Seat με επιστολή που διένειμε στους εργαζομένους της, οι ιθύνοντες της ισπανικής φίρμας, σε συνεργασία με τη «μαμά» VW, σκέπτονται σοβαρά να μεταφέρουν την έδρα της πρώτης εκτός της περιφέρειας της χώρας στην περίπτωση που δεν συνεχιστεί η «νομική ασφάλεια», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο.

«Η πολιτική σταθερότητα και η νομική ασφάλεια, καθώς και το γεγονός ότι η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι απαραίτητες για την ίδια, για τους εργαζομένους της, για την οικονομική της υγεία και φυσικά για την εμπιστοσύνη των μετόχων της», αναφέρει σε άλλο σημείο της η επιστολή του Luca de Meo.

Παρ’ ότι τίποτε δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, επί της ουσίας πρόκειται για έναν ακόμα σημαντικό μοχλό πίεσης –ή για μια απειλή, αν προτιμάτε- η οποία έχει ως βασικούς αποδέκτες τόσο την κεντρική πολιτική ηγεσία της Ισπανίας, όσο ασφαλώς και τους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται πίσω από το τιμόνι της περιφέρειας της Καταλονίας.

Αξίζει να θυμίσουμε πως μόλις πριν λίγες ημέρες η Banco Sbaadell, η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, ανακοίνωσε τη μετακίνηση της έδρας της από τη Βαρκελώνη στην πόλη Αλικάντε. Άλλα μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα, όπως οι CaixaBank και η Gas Natural, έχουν ήδη προβεί σε ανάλογες κινήσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, από την επομένη του δημοψηφίσματος έως και τις 19 Οκτωβρίου πάνω από 1.185 επιχειρήσεις στην Καταλονία αιτήθηκαν μετακίνηση της νομικής τους έδρας εκτός της περιφέρειας._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ