top icon
Επικαιρότητα

Προχωράει το MINI SAV

Με το εργοστάσιο της Magna International, Steyr Fahrzeugtechnik, στο Γκρατζ της Αυστρίας, αποφάσισε να συνεργαστεί ο όμιλος BMW, για την παραγωγή του νέου μοντέλου SAV (Sports Activity Vehicle) της ΜΙΝΙ. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που ο γερμανικός όμιλος συνεργάζεται με την καναδική εταιρία, αφού η magna είχε αναλάβει παλαιότερα και την παραγωγή του X3. Πληροφορίες για το εν λόγω μοντέλο δεν έχουν γίνει γνωστές, εικάζεται όμως ότι θα αντλεί ορισμένα χαρακτηριστικά του από παλαιοτέρα πρωτότυπα της εταιρίας, όπως το εικονιζόμενο Traveller.

Το σχεδιασμό του μοντέλου υπογράφει η ίδια η MINI, ενώ το μηχανικό του εξοπλισμό έχει αναλάβει η BMW. Έτσι λοιπόν, η Magna  θα είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη αλλά και για την παραγωγή του αυτοκινήτου. Με τη συνεργασία αυτή, ο όμιλος BMW επιχειρεί να ανακουφίσει κάπως το εργοστάσιο της Mini, στην Οξφόρδη, το οποίο πλέον θα μπορεί να επικεντρωθεί  στην παραγωγή των MINI, MINI Convertible και MINI Clubman.

Όπως δήλωσε και ο επικεφαλής της παραγωγής Frank-Peter Arndt, η ανάθεση της διαδικασίας παραγωγής του MINI SAV, στο εργοστάσιο της Magna International, επιτρέπει στα εργοστάσια του ομίλου να αποδώσουν καλύτερα στις υπόλοιπες ανάγκες της αγοράς, ενώ παράλληλα, περιορίζει και το χρόνο που απαιτείται, για τη διαδικασία παραγωγής του MINI SAV.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ