top icon
Επικαιρότητα

Πρόωρο τέλος για την BMW M3 (F80) λόγω ρύπων

Μέσα στο καλοκαίρι οι Βαυαροί θα βάλουν τέλος στην παραγωγή της τρέχουσας BMW M3, καθώς η κορυφαία έκδοση της υφιστάμενης «3άρας» δεν θα είναι σε θέση να προλάβει χρονικά την εκπλήρωση των περιβαλλοντικών της υποχρεώσεων, τις οποίες επιτάσσει ο κύκλος Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), πριν την επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς το προσεχές φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο οποίος επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της BMW, η Μ3 (F80) θα σταματήσει να παράγεται μέσα στον προσεχή Αύγουστο, καθώς στην «τρέχουσα» μορφή της δεν θα μπορεί να πληροί τις προδιαγραφές ρύπων που από την 1η Ιουνίου θα επιβάλλει ο νέος κύκλος υπολογισμού των εκπομπών σε πραγματικές συνθήκες. Εντούτοις, όπως με έμφαση διευκρινίζουν οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας, η επέκταση του κύκλου ζωής για κάμποσους ακόμα μήνες για τη συγκεκριμένη έκδοση είναι απολύτως εφικτή από τεχνική σκοπιά μέσω της εγκατάστασης στο σύστημα εξαγωγής ενός φίλτρου παρακράτησης σωματιδίων. Κίνηση, όμως, που σε πρακτικό επίπεδο θα παρέτεινε πέραν του Οκτωβρίου -περίοδο κατά την οποία η BMW θα παρουσιάσει τη νέα Σειρά 3- το χρόνο που θα απαιτείτο για την εκ νέου πιστοποίηση του μοντέλου.

Στην περίπτωση της Μ4, εν αντιθέσει, η εταιρεία θα προχωρήσει στην εν λόγω αναβάθμιση με το σκεπτικό ότι η νέα «4άρα», και κατ΄ επέκταση, η νέα M4, δεν αναμένεται να παρουσιαστούν πριν τα τέλη του 2019 και τα μέσα του 2020, αντίστοιχα. Όπως ξεκαθαρίζουν οι άνθωποι της BMW, η εν λόγω προσθήκη-αναβάθμιση θα μειώσει τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου του 6κύλινδρου κινητήρα, χωρίς όμως να επηρεαστεί η απόδοσή του._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ