top icon
Επικαιρότητα

Το πρώτο καταγεγραμμένο θανατηφόρο ατύχημα υπό καθεστώς «πιλοτικής οδήγησης»

Πολλές συζητήσεις αναφορικά με την ασφάλεια που παρέχουν σήμερα τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης έχει εγείρει το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα που κατεγράφη στις 7 Μάιου στη Florida των ΗΠA.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Τύπο, ο Joshua Brown έχασε την ζωή του τον περασμένο Μάιο όταν το κινούμενο υπό καθεστώς αυτόνομης οδήγησης Tesla Model S στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με το τρέιλερ ενός φορτηγού, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, πραγματοποίησε αριστερή στροφή εμπρός από το αντίθετα διερχόμενο αμερικάνικο σεντάν. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το σύστημα πιλοτικής οδήγησης του αυτοκινήτου –το γνωστό Autopilot- δεν ενεργοποίησε τα φρένα του οχήματος προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση των δύο οχημάτων, καθώς η κάμερα του Model S μπέρδεψε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Tesla, το λευκό χρώμα του φορτηγού με τον φωτεινό ουρανό!

Όπως είναι φυσικό, το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ και η γνώριμή μας National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), ξεκίνησαν άμεσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως όλες οι πτυχές του εν λόγω συμβάντος.

Η ίδια η Tesla σημειώνει στη δική της ανακοίνωση πως οι συνθήκες του δυστυχήματος «είναι εξαιρετικά σπάνιες». Η πρωτοπόρος στο συγκεκριμένο τομέα αμερικάνικη εταιρεία προσθέτει επίσης πως «η πρώτη ανθρώπινη απώλεια έγινε ύστερα από την κάλυψη πάνω από 130 εκ. μιλίων σε καθεστώς αυτόνομης οδήγησης του συστήματος Autipilot». Οι ιθύνοντες της εταιρείας δεν παρέλειψαν να σταθούν στο γεγονός πως «το Autopilot είναι ένα βοηθητικό σύστημα οδήγησης, το οποίο δεν είναι τελειοποιημένο απαιτώντας πάντα την εγρήγορση του οδηγού σε όλες τις συνθήκες»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ