top icon
Επικαιρότητα

Ρεκόρ για τη νέα BMW M5 στην πίστα της Σαγκάης

Η μπερλίνα των Βαυαρών σπάει το ρεκόρ στην κατηγορία των 4θυρων αυτοκινήτων παραγωγής στην πίστα της Σαγκάης.

Το κυνήγι της απόλυτης επίδοσης για τους κατασκευαστές σπορτίφ αυτοκινήτων στο «περιορισμένο» τερέν μιας πίστας, δεν έχει τελειωμό. Αυτή τη φορά είναι η σειρά της νέας M5 να αποδείξει τη δυναμική της, με τους ιθύνοντες της BMW να επιλέγουν για την περίσταση την πίστα της Σαγκάης –και όχι το διάσημο ‘Ring που αυτή την περίοδο πλήττεται από τον παραδοσιακά βαρύ γερμανικό χειμώνα.

Όπως ανακοινώθηκε, η νέα BMW M5 των 600 ίππων κατάφερε να «γυρίσει» στο γνώριμο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 σιρκουί της Σαγκάης σε χρόνο 2:22.828, επίδοση βελτιωμένη κατά 5 σχεδόν δευτερόλεπτα σε σχέση με εκείνη που είχε πετύχει ο ανταγωνισμός του είδους στο συγκεκριμένο τερέν. Και για να έχει κανείς ένα απτό μέτρο σύγκρισης, αρκεί να θυμίσουμε πως το απόλυτο ρεκόρ στην κινεζική πίστα των 5.451 μ. κατέχει από το 2004 ο Michael Schumacher και η Ferrari με χρόνο 1:32.238.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε δεν διέθετε βελτιώσεις σε σχέση με εκείνο που μπορείτε και εσείς να αγοράσετε (λέμε τώρα…), ούτε και ειδικών προδιαγραφών ελαστικά. Πίσω από το τιμόνι του δε βρέθηκε για την περίσταση ο επίσημος δοκιμαστής της BMW και πρωταθλητής του DTM, Bruno Spengler._X.A.

Διαβάστε εδώ τα πάντα για τη νέα BMW M5

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ