top icon
Επικαιρότητα

Ρεκόρ κερδών για το Groupe Renault το 2017

Το 2017 ήταν μια χρονιά για την οποία ο γαλλικός όμιλος, αλλά και προσωπικά ο Carlos Ghosn, έχουν κάθε λόγο να επαίρονται.

Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου για το 2017 έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία το θέμα της διαδοχής του Carlos Ghosn βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Τόσο για την ίδια την Renault, όσο και για το βασικό της μέτοχο, το γαλλικό δημόσιο, το οποίο τον τελευταίο καιρό έχει αυξήσει τις πιέσεις του προς τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας προκειμένου να προωθήσει «καθαρές διαδικασίες ανάδειξης του νέου CEO» και ακόμα περισσότερες συνέργειες με τη σύμμαχο Nissan.

Σε σημερινή εκτενή της ανακοίνωση, το Groupe Renault ανακοίνωσε πως το λειτουργικό του κέρδος για το 2017 αυξήθηκε κατά 17,4% αγγίζοντας τα 3,854 δις ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 6,6% των εσόδων του τη χρονιά που πέρασε, το οποίο ανήλθε με τη σειρά του στα 58,77 δις ευρώ (+14,7% σε σχέση με εκείνο του 2016).

Εξαιρώντας τα οικονομικά στοιχεία της AvtoVAZ, τα έσοδα του ομίλου άγγιξαν τα 53,53 δις ευρώ, κάτι που αποδίδεται, σύμφωνα με τους Γάλλους, κυρίως στην επιτυχημένη παρουσία του ομίλου στην Κίνα και στο Ιράν.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγει ο δρόμος για τη διαδοχή του Carlos Ghosn

Στο θέμα της διαδοχής του γαλλο-λιβανέζου μάνατζερ, ο Ghosn αναμένεται να αναλάβει από το καλοκαίρι και μετά χρέη μη εκτελεστικού προέδρου στη Renault επιβλέποντας τις δράσεις της γαλλο-ιαπωνικής συμμαχίας, καθώς φυσικά και εκείνες της Mitsubishi. Εντούτοις, ο σχεδιασμός αυτός φαίνεται να βρίσκει τη γαλλική κυβέρνηση αντίθεση, με τον Πρόεδρο της χώρας, Emmanuel Macron, να ζητά ευθαρσώς από τον Ghosn «έναν σαφή οδικό χάρτη που να προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, της συμμαχίας και όλων των μονάδων παραγωγής οχημάτων εντός Γαλλίας»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ