top icon
Επικαιρότητα

Ρετούς για το Honda Jazz και νέος κινητήρας 1,5 λίτρων

Φρεσκαρισμένο παρουσιαστικό για ένα από τα πιο ικανά σούπερ μίνι της αγοράς, σε συνδυασμό με έναν νέο κινητήρα 1,5 λίτρων με απόδοση 130 ίππων.

Η ιαπωνική εταιρεία αποκαλύπτει σήμερα το ανανεωμένο Honda Jazz, λίγες μέρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Σχεδιαστικά, το φρεσκαρισμένο σούπερ μίνι της Honda παραπέμπει πλέον περισσότερο στα μεγαλύτερα μοντέλα της γκάμας. Και ιδιαίτερα στα HR-V και CR-V. Σήμα κατατεθέν της εξωτερικής σιλουέτας αποτελούν τα νέα φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος, τα οποία οι Ιάπωνες της Honda τα ονοματίζουν με τη φράση «Solid Wing Face». Από εκεί και πέρα, ο εμπρός προφυλακτήρας είναι πλέον περισσότερο σμιλευμένος, με μεγαλύτερους και πιο επιθετικούς αεραγωγούς. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι διαφοροποιήσεις στο πίσω μέρος, με το νέο Jazz να δείχνει πλέον περισσότερο… ψηλό απ’ ότι στο παρελθόν.

Κάτω από το καπό του προστίθεται ο γνωστός 1.500άρης VTEC κινητήρας της Honda, ο οποίος αποδίδει 130 ίππους, όντας σύννομος με τις προδιαγραφές Euro 6. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, όταν συνδυάζεται με το προαιρετικό CVT κιβώτιο, εκπέμπει 124 gr διοξειδίου του άνθρακα, ενώ η μέση κατανάλωσή του δεν ξεπερνά σε αυτή την περίπτωση τα 5,4 λιτ./100 χλμ.

Η ιαπωνική εταιρεία διευκρινίζει πως ο 1.300άρης i-VTEC κινητήρας των 102 ίππων θα συνεχίζει να διατίθεται κανονικά κάτω από το καπό του μοντέλου.

Όπως ανακοινώθηκε, ο εν λόγω κινητήρας αποτελεί μέρος του «πακέτου» Dynamic, το οποίο συνοδεύεται από αισθητικές αλλαγές, όπως το λεπτότερο εμπρός splitter, ο διαφορετικός διαχύτης αέρα στο πίσω μέρος, οι πλευρικές «ποδιές», η πίσω αεροτομή και τα εμπρός φώτα τύπου LED.

Στο εσωτερικό, το ανανεωμένο Jazz διατηρεί στο ακέραιο την πρακτικότητα του απελθόντος μοντέλου, με τον χώρο φόρτωσης να κυμαίνεται από 354 έως και 897 λίτρα, ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων. Τα έξυπνα, Magic Seats της Honda δίνουν για μια ακόμα φορά το «παρών» εξασφαλίζοντας έναν χώρο φόρτωσης που σε μήκος μπορεί να φτάσει σχεδόν τα 2,5 μ. και σε ύψος τα 1,28 μ.

Ο βασικός εξοπλισμός του αυτοκινήτου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, cruise control, θερμαινόμενα καθίσματα, αυτόματα φώτα, καθώς και τα συστήματα ασφαλείας City-Brake Active, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning και Traffic Sign Recognition. Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο σύστημα επικοινωνίας και διασύνδεσης Honda Connect, που συνεπικουρείται από μια οθόνη 7 ιντσών και κάμερα οπισθοπορείας._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ