19 Απρ 2017

«Ρετούς» για το Lexus NX

Μικρές αισθητικές και όχι μόνο επεμβάσεις για το πολυτελές SUV της Lexus που στόχο έχουν την ενδυνάμωση της παρουσίας του ανά τον κόσμο.

Lexus NX

Αισθητικά, η ιαπωνική εταιρεία δεν επενέβη δραστικά προχωρώντας σ' ένα επιδερμικό όπως αποδεικνύεται lifting των εξωτερικών επιφανειών της σειράς ΝΧ. Αναλυτικότερα, η ούτως ή άλλως επιβλητική μάσκα, οι προφυλακτήρες, τα φώτα, που πλέον παραπέμπουν στο LC και οι τροχοί έχουν ανασχεδιαστεί, κάτι που επί της ουσίας δεν αλλοιώνει το γνώριμο αισθητικό DNA. Του μοντέλου, αλλά και γενικότερα της μάρκας. Στην καμπίνα, οι πιο χαρακτηριστικές διαφοροποιήσεις είναι εκείνες που αφορούν στην οθόνη των 10,3 ιντσών του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, που έρχεται να παραλάβει τη σκυτάλη από την αντίστοιχη «7άρα», αλλά και στη βελτιωμένη εργονομία.

Οι κινητήρες που κινούν το «νέο» Lexus NX παραμένουν ως έχουν, μιας και η μόνη διαφορά εντοπίζεται στη μετονομασία της έκδοσης NX 200t σε ΝΧ300. Ως εκ τούτου, ο γνωστός 2λιτρος βενζινοκινητήρας τούρμπο εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, με την υβριδική την ίδια στιγμή έκδοση NX300h να συνεχίζει να… πορεύεται πάνω στην επιτυχημένη συνταγή ενός θερμικού κινητήρα με χωρητικότητα 2,5 λίτρα που συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Από εκεί και πέρα, η ιαπωνική εταιρεία ανακοινώνει αλλαγές σε όλα σχεδόν τα «ενεργά» στοιχεία της ανάρτησης του αυτοκινήτου –αμορτισέρ, ελατήρια, ελαστικά παρεμβύσματα, αντιστρεπτικές δοκούς- συμπεριλαμβανομένου και του λογισμικού που διαχειρίζεται την Adaptive Variable Suspension (AVS), το οποίο προέρχεται ειδικά για την περίσταση από το LC 500._X.A.

Ετικέτες: