top icon
Επικαιρότητα

Seat Leon: Καλπάζουν οι πωλήσεις της τρίτης γενιάς

Η τρίτη γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου της Seat είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά σε σχέση με τις προγενέστερες.

Με 18 χρόνια να κουβαλά ήδη στις πλάτες του, το μικρομεσαίο μοντέλο της Seat ακολουθεί γενιά με γενιά μια διαρκώς ανοδική εμπορική πορεία στο σύνολο των αγορών στις οποίες διατίθεται. Το πρώτο Leon, το οποίο παρουσιάστηκε το 1999 δια χειρός Giorgetto Giugiaro, έμμεινε στη ζωή ως το 2005 καταφέρνοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη 534.797 αγοραστών ανά τον κόσμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Ισπανών δημιουργών του.

Στην Έκθεση της Βαρκελώνης του 2005 το ντεμπούτο της πραγματοποιεί η δεύτερη γενιά, με τον Walter de’Silva να καταθέτει αυτή τη φορά τη δική του σχεδιαστική «υπογραφή» στο μικρομεσαίο μοντέλο της Ισπανικής εταιρείας. Ύστερα από 8 σχεδόν χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, το Seat Leon II μπόρεσε να ταξινομήσει στις επιμέρους αγορές της υφηλίου, ούτε λίγο ούτε πολύ, 675.915 αντίτυπα.

Έκτοτε, τη σκυτάλη ανέλαβε η τρίτη κατά σειρά γενιά, που σε λιγότερα από πέντε χρόνια έχει ήδη καταφέρει να υπερβεί το ορόσημο των 680.000 πωλήσεων καθιστώντας το Leon αυτή τη στιγμή ως το best-seller μοντέλο του Ισπανού κατασκευαστή. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το 1999 μέχρι και σήμερα το Leon έχει «γράψει» ανά τον κόσμο συνολικά 1.893.270 πωλήσεις.  

Το Seat Leon κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στη γνώριμη μονάδα παραγωγής της ισπανικής εταιρείας που βρίσκεται στο Martorell της Ισπανίας, μαζί με το Ibiza. Για την ιστορία, αξίζει να θυμίσουμε πως οι ποικίλες εκδόσεων των Ateca και Toledo «γεννιούνται» στην Τσεχία, το Alhambra στην Πορτογαλία και το Mii στην Σλοβακία._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ