top icon
Επικαιρότητα

Sergio Marchione: Περί Jeep και ηλεκτροκίνησης

O CEO της FCA εκφράζει για μια ακόμα φορά τη διστακτικότητά του απέναντι στη… μόδα των ηλεκτρικών οχημάτων και συγχρόνως βάζει τέλος στις φήμες που θέλουν την Jeep να πωλείται στην κινεζική GAC Motors.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ αποτέλεσε για τον Sergio Marchionne μια ακόμα ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις αναφορικά με το μέλλον της Jeep αλλά και τη στάση της Fiat Chrysler Automobiles γενικότερα, στο θέμα της ηλεκτροκίνησης. Μιλώντας σε εκπροσώπους του αυτοκινητικού Τύπου, ο ισχυρός άνδρας του αμερικανο-ιταλικού ομίλου, είπε για το θέμα μιας πιθανής πώλησης της Jeep τα εξής:

«Δεν σκοπεύουμε να διασπάσουμε τον όμιλο ή να δώσουμε τμήματά του στους κινέζους. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με την GAC, η οποία έχει πλέον παγκόσμιες βλέψεις και θέλει να έρθει στις ΗΠΑ. Μιλάμε μαζί της αν και πως μπορεί να το επιτύχει αυτό. Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν θα επηρεάσει την FCA και την ανεξαρτησία της».

Σε αντίθεση, ο Marchionne επιβεβαίωσε πως σε αντίθεση με την Jeep (ή τις Alfa Romeo και Maserati) είναι πολύ πιθανό ένα spin-off της επίσης θυγατρικής Magneti Merelli έως τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς. Αναφερόμενος δε στην Alfa Romeo, ο ιταλο-καναδός μάνατζερ, ο οποίος θα αποχωρήσει από το τιμόνι της FCA το 2019, είπε πως «η αναγέννηση της, που παραμένει σε βρεφική ακόμα φάση, απεδείχθη σημαντική για την τεχνολογική αναγέννηση της Maserati».  

Για το επίκαιρο όσο και φλέγον θέμα της ηλεκτροκίνησης, ο CEO της FCA απεδείχθη για μια ακόμα φορά απρόθυμος να κάνει το είδος των φιλόδοξων δηλώσεων για τα αυτοκινήτα του είδους με τρόπο που ήδη έχει γίνει από τις κεφαλές των Ford, GM και Nissan.

«Θα παραμείνουμε τεχνολογικά ουδέτεροι για να ανταποκριθούμε στις νέες απαιτήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε:

«Δεν γνωρίζω κανέναν που να βγάζει σήμερα χρήματα από την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων και δεν νομίζω ότι έχουμε απαντήσει στο θέμα των εκπομπών με τα αυτοκίνητα αυτά. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για το τι συμβαίνει. Τελικά, όντως η αυτοκίνηση θα πάει προς αυτή την κατεύθυνση, όμως η μετάβαση θα γίνει πολύ αργότερα από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι. Η ηλεκτροκίνηση είναι ακόμα ανώριμη».

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιούνιο ο Sergio Marchionne συμπληρώνει 14 χρόνια στο τιμονι της Fiat και 8 ως επικεφαλής του ομίλου FCA._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ