top icon
Επικαιρότητα

Shooting brake πρωτότυπο στη Φρανκφούρτη από την Kia

Μια πρώτη γεύση από ένα ενδιαφέρον σχεδιαστικά πρωτότυπό της, που θα δούμε να αποκαλύπτεται πλήρως στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, μας δίνει σήμερα η κορεάτικη Kia.

To ανώνυμο αυτό προς το παρόν αυτό πρωτότυπο αναμένεται, σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρεία, να αποτελέσει την πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό του επερχόμενου νέου cee’d που θα ενταχθεί στη γκάμα της Kia κάποια στιγμή μέσα στην προσεχή χρονιά. Παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που παραπέμπει σε ένα «συμβατικό» χάτσμπακ της μικρομεσαίας κατηγορίας, οι ιθύνοντες της Kia διαβεβαιώνουν στη σχετική, πλην όμως λιτή, ανακοίνωση που μόλις εξέδωσαν, πως «υποδεικνύει με τι μπορεί να μοιάζει το ceed της επόμενης γενιάς».

Και συνεχίζουν λέγοντας:

«Το πρωτότυπο αυτό παρουσιάζει έναν νέο τύπο αμαξώματος για την Kia. Η επιμηκυμένη ουρά διατηρεί το αθλητικό ταμπεραμέντο του pro_ceed συνδυάζοντας την εντυπωσιακή οπτική παρουσία με την ευελιξία».

Με δεδομένη την ειλημμένη, όπως όλα δείχνουν, απόφαση της Kia να καταργήσει το pro_cee’d άμα τη εμφανίσει της νέας γενιάς, πολύ πιθανό είναι τη θέση του δίπλα στο «κλασσικό» 5θυρο μοντέλο να πάρει μια fastback παραλλαγή του που θα υιοθετεί πολλά από τα σχεδιαστικά γνωρίσματα του εικονιζόμενου πρωτοτύπου. Τακτική που είδαμε πρόσφατα να υιοθετείται και στη γκάμα μοντέλων από την ομόσταβλη Hyundai με τις 5θυρες και fastback εκδόσεις του i30._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ