top icon
Επικαιρότητα

Σκάνδαλο ρύπων: Η γερμανική κυβέρνηση κατηγορεί τώρα και την Audi

Με χθεσινές δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας κατηγόρησε ανοιχτά την Audi ότι χειραγωγούσε στα κορυφαία μοντέλα της γκάμας της τα αποτελέσματα που προκύπτουν στις τυποποιημένες από την ισχύουσα νομοθεσία δοκιμές πιστοποίησης των εκπομπών ρύπων.

Με σχετικό αίτημα του ο Υπουργός Μεταφορών της Γερμανία ζήτησε από την Audi την ανάκληση των επίμαχων μοντέλων (Α7 και Α8), που ξεπερνούν σε αριθμό τις 24.000, προκειμένου να γίνουν οι δέουσες «διορθώσεις» ώστε οι κινητήρες τους να πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές. Στις ίδιες δηλώσεις του, ο Γερμανός αξιωματούχος διευκρίνισε πως πάνω από τα μισά αυτά αυτοκίνητα έχουν διατεθεί στην εγχώρια αγορά την περίοδο από το 2009 έως και το 2013.

Σύμφωνα με τις ελεγκτικές αρχές της χώρας, στα επίμαχα πετρελαιοκίνητα μοντέλα προδιαγραφών Euro 5 οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου εμφανίζονται διπλάσιες από τις κανονικές κάθε φορά που η γωνία περιστροφής του τιμονιού ξεπεράσει τις 15 μοίρες.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του όλου θέματος, ο CEO του VW Group, Matthias Muller, κλήθηκε εσπευσμένα χθες στο Βερολίνο ύστερα από σχετικό αίτημα του ίδιου του Υπουργού Μεταφορών της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε, η γερμανική κυβέρνηση έδωσε στην Audi προθεσμία έως και τις 12 Ιουνίου προκειμένου η τελευταία να καταθέσει ένα σαφές πλάνο για την αποκατάσταση των εν λόγω οχημάτων.

Μετά τις ως άνω εξελίξεις, η αντίδραση της Audi ήταν άμεση, με το γερμανικό εργοστάσιο να εκδίδει αργά χθες το βράδυ εντολή ανάκλησης για τα 24.000 αυτά μοντέλα παρέχοντας τη διαβεβαίωση πως οι «επισκευές» θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούλιο.

Θυμίζουμε πως στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τα υπό ύποπτα για αντίστοιχες παρατυπίες μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή αφορούν στις 3λιτρες εκδόσεις ντίζελ των Α6, Α7 και Q7, καθώς και σε αντίστοιχα μοντέλα των Porsche και VW, που συνολικά ξεπερνούν σε αριθμό τις 80.000._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ