top icon
Επικαιρότητα

Στα 10 δις ευρώ η αξία της Ferrari

Αυτή είναι η εκτίμηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της FCA αναφορικά με τη μελλοντική αξία των «κόκκινων» μετά την επερχόμενη δημόσια διάθεση μέρους του μετοχικού της κεφαλαίου στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Sergio Marchionne, η Fiat Chrysler Automobiles σχεδιάζει να πουλήσει το 10% των μετοχών της Ferrari, μέσω δημόσιας διάθεσης του αντίστοιχου ποσοστού της, προκειμένου να αντληθούν σημαντικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση μέρους των μελλοντικών επενδύσεών της. Επενδύσεων, οι οποίες αναμένεται να ανέλθουν σύμφωνα με τις έως τώρα προσδοκίες του Ιταλού μάνατζερ, ούτε λίγο ούτε πολύ, στα 48 δις ευρώ. Ένα ποσοστό της τάξης του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Ferrari θα παραμείνει στα χέρια του Piero Ferrari, ενώ το υπόλοιπο 80% θα διανεμηθεί στους ήδη υπάρχοντες επενδυτές της FCA. Οι κινήσεις αυτές, όπως επίσημα ανακοίνωσε ο μεγάλος άνδρας του αμαρικανοιταλικού ομίλου στα πλαίσια της παγκόσμιας πρεμιέρας του ανανεωμένου Fiat 500, θα έχουν ως αποτέλεσμα η συνολική αποτίμηση της cavallino rampante να ανέλθει στο ποσό των 11 δις δολαρίων, ήτοι 10 δις ευρώ.

Με δεδομένη την πολύ σημαντική αύξηση των μετοχών της FCA κατά 33% μέσα στην τρέχουσα χρονιά και την κεφαλαιοποιημένη της αξία, ως αποτέλεσμα της πρώτης, να υπολογίζεται σήμερα στα 16,6 δις ευρώ, εύκολα γίνεται αντιληπτό πως μετά την πώληση του 10% των μετοχών της, η Ferrari αναμένεται να «κοστίζει» όσο το 60% ολόκληρου του νεοσύστατου Ομίλου!_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ