top icon
Επικαιρότητα

Στα 715.000 € δημοπρατήθηκε η Lamborghini Huracan LP 580-2 Coupe του Πάπα

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η RM Sotheby’s, ένας από τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς οίκους δημοπρασιών της Ευρώπης, δημοπράτησε στο Πριγκιπάτο του Μονακό χθες τη Lamborghini Huracan LP 580-2 Coupe την οποία η ιταλική εταιρεία είχε δωρίσει στον Πάπα τον περασμένο Νοέμβριο. Παρά τις εκτιμήσεις ότι το τίμημα για την απόκτηση της λευκής-χρυσής αυτής Huracan δεν θα υπερέβαινε τα 300.000 €, στη δημοπρασία που ολοκληρώθηκε στο Grimaldi Foroum του Μόντε Κάρλο το ιταλικό super car, χάρη στο διάσημο pedigree του, κατάφερε να «πιάσει» τιμή 715.000 €.

Σύμφωνα με το Βατικανό, όλο το ποσό θα διατεθεί σε τρεις διαφορετικές, φιλανθρωπικού σκοπού, δράσεις. Η πρώτη αφορά στην προσφορά του 70% του ως άνω χρηματικού ποσού για την ανοικοδόμηση κατοικιών, δημοσίων κτηρίων και τόπων χριστιανικής λατρείας στην πεδιάδα της Νινευής μέσω του ιδρύματος «Aiuto alla Chiesa che Soffre», η δεύτερη στη διάθεση του 10% σε δράσεις που αφιερώνονται στην παροχή βοηθείας σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα εμπορίας, με το εναπομείναν 10%+10% να προσφέρεται σε δύο ιταλικές ενώσεις, τις GICAM και Amici per il Centrafrica, που δραστηριοποιούνται στην Αφρική με πρωτοβουλίες αφιερωμένες στα παιδιά και τις γυναίκες.

…και ο Bernie Ecclstone αγοράζει για 4,2 εκ. τη McLaren MP4/8A του Ayrton Senna

Στην ίδια δημοπρασία, ο οίκος RM Sotheby’σ δημοπράτησε και τη McLaren MP4/8A, το μονοθέσιο με το οποίο ο Ayrton Senna κέρδισε για έκτη και τελευταία φορά τον θρυλικό αγώνα του Πριγκιπάτου του Μονακό το 1993 (περισσότερα για την ιστορία του συγκεκριμένου μονοθεσίου αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Αγοραστής του, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της F1, Bernie Ecclestone, ο οποίος κατέβαλε για την απόκτησή του, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 4.197.500 €._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ