top icon
Επικαιρότητα

Στα σκαριά η έκδοση STI για το Subaru BRZ

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ο κατασκοπευτικός φακός συνέλαβε ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο δοκιμών του Subaru BRZ.

Ο λόγος για την πολυσυζητημένη έκδοση STI του ιαπωνικού κουπέ, η οποία, αν και παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή το 2011 στην Έκθεση του Λ. Άντζελες, ουδέποτε πήρε το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της Subaru. Σήμερα, όμως, οι ελπίδες όλων αναζωπυρώνονται καθώς το φως της δημοσιότητας είδαν πριν λίγο οι πρώτες φωτογραφίες ενός… αγριεμένου σε σχεδίαση και προδιαγραφές πρωτοτύπου, το οποίο «κουβαλά», αν και καλυμμένα με σκουρόχρωμη ταινία, τα γνωστά στους φίλυς της μάρκας -και όχι μόνο- λογότυπα «STI» στο πίσω μέρος.

Θυμίζουμε πως στο πρόσφατο παρελθόν ο Atoshi Atake, ο επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της ιαπωνικής εταιρείας, είχε επιβεβαιώσει την πρόθεση των ιθυνόντων της μάρκας να παρουσιάσουν μια πιο καυτή» έκδοση του BRZ στο μέλλον, λέγοντας τα εξής:

«Έχουμε ήδη αρκετούς πελάτες μας που ενδιαφέρονται για μια πιο γρήγορη έκδοση. Σίγουρα θα ικανοποιήσουμε αυτούς τους πελάτες μας. Ήδη μάλιστα εργαζόμαστε πάνω σε μια ταχύτερη έκδοση του μοντέλου».

Ωστόσο ο Ιάπωνας είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο το νέο Subaru BRZ STI να «φορέσει» κάποιον από τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες της εταιρείας.

«Θέλουμε η υπερτροφοδότηση να παραμείνει προνόμιο μοντέλων όπως το WRX STI».

Κατ’ επέκταση, το πιο πιθανό σενάριο είναι εκείνο που θέλει το νέο BRZ STI να κινείται από τον υπάρχοντα 2λιτρο μπόξερ κινητήρα, ο οποίος θα διαθέτει όμως εκτενείς αλλαγές στο χρονισμό των βαλβίδων, στο σύστημα τροφοδοσίας καθώς και στην εξαγωγή του, αποδίδοντας τουλάχιστον 30 επιπλέον ίππους σε σχέση με τη σημερινή του εκδοχή._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ