top icon
Επικαιρότητα

Στα σκαριά η νέα Ferrari 488 GTO

Η Ferrari ετοιμάζει τη νέα 488 GTO την απάντησή της στην επερχόμενη Porsche 911 GT2.

Η παρουσίαση ενός τέτοιου αυτοκινήτου μόνο έκπληξη δεν προκαλεί στους φίλους της Ferrari, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν του cavallino rampante η «458» πλαισιώθηκε λίγο καιρό μετά το επίσημο ντεμπούτο της από την έκδοση Speciale, η «430» από την αξέχαστη Scuderia, η «360» από την Challenge Stradale και η «F355» από τη… σκέτη Challenge. Τι πιο φυσικό λοιπόν για τους ιθύνοντες από το Maranello για ακόμα μία «σκληροπυρηνική» εκδοχή, που για την περίσταση έρχεται να αναβιώσει τη θρυλική ονομασία «GTO» κοσμώντας τη σύγχρονη εκδοχή της «488». Θυμίζουμε για την ιστορία πως η πρώτη «GTO» βρήκε εφαρμογή το 1984 στο «σώμα» της 288 αποτελώντας την ειδική έκδοση της 308 GTB.

Σίγουρο είναι πως ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας των 3,9 λίτρων της Ferrari, που σήμερα αποδίδει 670 ίππους, θα δεχθεί όλες τις απαραίτητες φροντίδες ώστε να ξεπεράσει τους 700 ίππους, ενώ παράλληλα βελτιωμένη θα είναι και η ηχητική του απόδοση. Στις επεμβάσεις θα πρέπει να αθροίσει κανείς τις νέες ρυθμίσεις του λογισμικού που ελέγχει τον τρόπο λειτουργίας 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, καθώς και εκείνου που διαχειρίζεται το Side Slip Angle Control.

Ταυτόχρονα, οι Ιταλοί αναμένεται να υποβάλλουν τη νέα 488 GTO σε… δίαιτα αφαιρώντας ό,τι περιττό συναντά κανείς σήμερα στη καμπίνα –όπως ηχομονωτικά υλικά και ηλεκτρονικές πολυτέλειες. Συγχρόνως, τα τζάμια θα αντικατασταθούν με λεπτότερα, κάτι που θα συμβεί και με το «διάφανο» κάλυμμα του κινητήρα που «ζει» πίσω από τον πλάτη των αποκλειστικά δύο επιβατών.

Προς το παρόν, η Ferrari δεν έχει αποκαλύψει το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την πρεμιέρα της νέας 488 GTO. Μολαταύτα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως το ντεμπούτο της θα πραγματοποιηθεί νωρίς μέσα στο 2018._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ