top icon
Επικαιρότητα

Στάνταρ κεραμικά φρένα στις Ferrari

Στους ρυθμούς της Formula 1 και του διπλού πρωταθλήματος συνεχίζει να κινείται η Ferrari, η οποία αποφάσισε να ανακοινώσει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Μπολόνια την εισαγωγή κεραμικών φρένων σε όλα ανεξαιρέτως τα μοντέλα της.

Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2008 περιλαμβάνοντας Brembo φρένα με CCM (Carbon Ceramic Material), δίσκους. Το συγκεκριμένο σύστημα πέδησης, εκτός από το υψηλό του κόστος, χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, αντοχή αλλά και απόδοση σε περιπτώσεις έντονης χρήσης. Επιπλέον, μειώνει το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου κατά 15 κιλά, γεγονός που σημαίνει, πιο δυναμική οδήγηση και, πάνω από όλα, ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Η απόφαση αυτή της Ferrari έρχεται πέντε χρόνια αφότου η εταιρία εισήγαγε για πρώτη φορά τα συγκεκριμένα φρένα, στην Enzo. Από τότε μέχρι σήμερα, το πελατολόγιο της Ferrari έχει δείξει την προτίμησή του και, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της εταιρίας, στην απόφαση για γενικευμένη χρήση των φρένων αυτών βοήθησε το γεγονός ότι το 85% των παραγγελιών περιελάμβαναν κεραμικά δισκόφρενα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ