top icon
Επικαιρότητα

Στη Γενεύη η πρεμιέρα της νέας Ferrari 488 GTO

Την πλέον σκληροπυρηνική έκδοση της 488 GTB σχεδιάζει να παρουσιάσει η Ferrari στο επερχόμενο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ας δούμε μέχρι και αυτή τη στιγμή ποιες πληροφορίες για την hardcore αυτή παραλλαγή του ιταλικού κουπέ έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ανάμεσα σε συζητήσεις και δηλώσεις σχετικά με το επερχόμενο μέσα στο 2019 SUV μοντέλο της και τους σχεδιασμούς του «αρχηγού» της μάρκας, Sergio Marchionne, αναφορικά με το ηλεκτροκίνητο super car που το cavallino rampante έχει στα σκαριά, η Ferrari ετοιμάζεται για την πρεμιέρα στις αρχές του προσεχούς Μαρτίου της πλέον καθαρόαιμης έκδοσης δρόμου της 488 GTB, η οποία εικάζεται πως θα φέρει στην ονομασία της ως «συνοδευτική» την εμβληματική ονομασία GTO. Η 488 Special Series Coupe, όπως χαρακτηριστικά «πολιτογραφείται» αυτή τη στιγμή σε επίσημα έγγραφα πιστοποίησης στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, θα κινείται, σύμφωνα με τις έως τώρα «διαρροές», από μια βιταμινούχα εκδοχή του γνωστού V8 τούρμπο κινητήρα των Ιταλών, η οποία θα σπάει σε απόδοση το άτυπο φράγμα των 700 ίππων. Όπως αναφέρουν πρόσωπα με γνώση στο θέμα, αυτός θα είναι ο ισχυρότερος V8 κινητήρας στην ιστορία του ιταλικού εργοστασίου –στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής.

Από εκεί και πέρα, η χρήση carbon στο «σώμα» της κατασκευής αναμένεται να είναι εκτεταμένη, με το συγκεκριμένο υλικό να συναντάται στο εμπρός καπό, στα αεροδυναμικά βοηθήματα, στην οροφή αλλά και σε αρκετά απόκρυφα τμήματά της. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η 488 GTO, ή όπως αλλιώς ονομαστεί τελικά, θα προσφέρει καλύτερη αεροδυναμική απόδοση κατά 20% σε σχέση με τις «απλές» 488 GTB. Το εσωτερικό δε του αυτοκινήτου θα είναι αρκούντως «γυμνό», ενώ στην προσπάθεια περεταίρω μείωσης του βάρος, θα συνεισφέρουν και οι ελαφρύτερες κατά 40% ζάντες, οι οποίες θα συνδυάζονται με ειδικής σχεδίασης ελαστικά της σειράς Cup 2 της Michelin.

Από εκεί και πέρα, η Ferrari υπόσχεται αλλαγές και σε άλλα, ζωτικής σημασίας μηχανικά μέρη, όπως το κιβώτιο, το σύστημα διεύθυνσης και τις αναρτήσεις, ενώ επεμβάσεις με αγωνιστική χροιά θα γίνουν και στο σύστημα εξαγωγής του V8. Τέλος, το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και τα λογισμικά που διαχειρίζονται τα ηλεκτρονικά καλούδια της κατασκευής πρόκειται να αναβαθμιστούν έτι περεταίρω. Σε κάθε περίπτωση, η αναμονή φαίνεται πως σε ενάμιση περίπου μήνα από σήμερα θα λάβει τέλος, καθώς η Ferrari σχεδιάζει –εκτός απροόπτου- να λύσει τη σιωπή της σε σχέση με την κορυφαία έκδοση δρόμου της 488 GTB στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ