top icon
Επικαιρότητα

Στη Γενεύη το νέο Ford Fiesta ST Plus;

Ο βρετανικός ειδικός Τύπος αναφέρει σήμερα πως η Ford θα φέρει στη φετινή Γενεύη μια ακόμα πιο καυτή έκδοση του Fiesta ST. Δυστυχώς, όχι την RS.

Η είδηση, που πριν λίγες εβδομάδες έκανε την καθιερωμένη της… βόλτα στο διαδίκτυο και αφορούσε στην έλευση ενός Fiesta που θα κοσμείται από τα μαγικά για τους περισσοτέρους εξ υμών αρχικά RS, σίγουρα τάραξε τα νερά. Ωστόσο, πολύ σύντομα, μέσω ανεπίσημων διαρροών, η Ford ξεκαθάρισε πως μιας έκδοση του Fiesta με την υπογραφή RS «δεν θα είχε νόημα», καθώς θα τοποθετούνταν… επικίνδυνα κοντά, ως προς την απόδοσή του κυρίως, στην έκδοση ST του μεγαλύτερου Focus.

Σήμερα, ο βρετανικός αυτοκινητικός Τύπος επανέρχεται στην υπόθεση Fiesta, αναφέροντας πως η Ford θα παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης την έκδοση Plus του Fiesta ST σε μια προφανή προσπάθεια των ιθυνόντων της να… τονώσει ακόμα περισσότερο τα πνεύματα στην κατηγορία των καυτών σούπερ μίνι.

Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, ο γνωστός 1.600άρης EcoBoost κινητήρας της εταιρείας θα… υποδεχθεί ειδικά για την περίσταση ένα κιτ βελτίωσης της Mountune, το οποίο θα αυξάνει την απόδοσή του από τους 182 «σημερινούς» ίππους στους 215, οι οποίοι θα αποδίδονται στις 6.000 σ.α.λ. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η μέγιστη ροπή στρέψης των 320 περίπου Nm θα είναι διαθέσιμη κάτω από το άτυπο όριο των 3.000 σ.α.λ., εξασφαλίζοντας, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο, επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 δλ. κοντά στα 6,0 δλ.

Σχεδιαστικά, χωρίς να είναι τίποτα ακόμα επίσημο, αναμένονται ακόμα πιο σπορ προσθήκες, ενώ ενισχυμένο αναμένεται να είναι και το πλαίσιο, χάρη στα διαφορετικά αμορτσέρ και ελατήρια.

Δε μένει παρά να περιμένουμε λίγες ακόμα μέρες ώστε να διαπιστώσουμε και επίσημα αν όλα τα παραπάνω αποτελούν πραγματικότητα (ή έστω κομμάτι της) ή απλά… ευσεβείς πόθους των φανατικών οπαδών της μάρκας και του μοντέλου, ασφαλώς._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ