top icon
Επικαιρότητα

Στη Γενεύη το νέο Renault Scenic

Η γαλλική εταιρεία επιβεβαίωσε την πρεμιέρα του νέου, μικρομεσαίου πολυχρηστικού της μοντέλου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η παρουσίαση του νέου Renault Scenic, το οποίο αισίως περνά στην τρίτη κατά σειρά γενιά του, συμπίπτει με τα 20ά γενέθλια του μοντέλου που έγραψε τη δική του ιστορία στην κατηγορία των MPV μοντέλων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νέο Scenic θα φέρει αρκετές επιρροές από το πρωτότυπο R-Space (φωτ.), που είδαμε για πρώτη φορά το 2011.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν «διαρροές» που να αποκαλύπτουν τη σχεδιαστική γλώσσα που θα… μιλά το νέο Scenic. Μολαταύτα, βέβαιο είναι πως θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το υπάρχον, ούτως ώστε να εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό.

Δομικά, το Renault Scenic III θα βασίζεται στο νέο δάπεδο CMF, στο οποίο «πατούν» τα Nissan Qashqai, Renault Kadjar και φυσικά το νέο Megane. Από το τελευταίο θα δανείζεται και τους κινητήρες ντίζελ και βενζίνης. Κατά πάσα πιθανότητα, ήδη από το λανσάρισμά του, οι Γάλλοι θα παρουσιάσουν και μια υβριδική εκδοχή του μοντέλου.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, φυσικά, σε δύο περίπου βδομάδες από σήμερα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ