top icon
Επικαιρότητα

Στην παραγωγή μπήκε το NEVS 9-3

Μπορεί να μη φέρει τα σήματα της σουηδικής Saab, ωστόσο το «νέο» μοντέλο της εταιρείας National Electric Vehicle Sweden που ξεκίνησε να κατασκευάζεται στην Κίνα, δεν είναι παρά η ηλεκτρική εκδοχή του γνωστού «9-3».

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η National Electric Vehicle Sweden (NEVS) είναι μια σουηδική εταιρεία holding που από τον Αύγουστο του 2012 ελέγχει πλήρως τα περιουσιακά στοιχεία της πτωχευμένης Saab, όχι όμως και τα δικαιώματα χρήσης του ονόματός της στα μελλοντικά της προϊόντα. Λίγο πριν τα τέλη του 2015, η φιλόδοξη NEVS υπέγραψε μια στρατηγικής σημασίας συμφωνία με την κινεζική εταιρεία leasing, Panda New Energy Co, για την κατασκευή και παροχή σε αυτή 150.000 ηλεκτροκίνητων «9-3» έως τα τέλη του 2020. Σήμερα, σε μια πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, η NEVS παρουσίασε εκ νέου το ηλεκτρικό «9-3» ανακοινώνοντας συγχρόνως πως η γραμμή παραγωγής του, η οποία βρίσκεται στην πόλη Tianjin, έβαλε και επισήμως μπροστά τις μηχανές της.

Στόχος της NEVS είναι να κατασκευάζει στη συγκεκριμένη κατασκευαστική μονάδα 50.000 αυτοκίνητα ετησίως, ενώ σε δεύτερη φάση (μετά τα 2020, δηλαδή), περί τα 220.000 αντίτυπα του ηλεκτρικού σεντάν κάθε χρονιά. Αξίζει να προσθέσουμε πως το όλο εγχείρημα έχει πάρει σάρκα και οστά χάρη στις επενδύσεις ύψους και την τεχνολογική συμμαχία της NEVS με τις Didi και Global Energy Interconnectivity Corporation.

Προς το παρόν, η NEVS δεν έχει αποκαλύψει τις ακριβείς τεχνικές περγαμηνές του ηλεκτρικού «9-3», παρά μόνο την πληροφορία ότι η αυτονομία ανέρχεται στα 300 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών του._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ