top icon
Επικαιρότητα

Στις εγκαταστάσεις της Mercedes-AMG F1 Team θα κατασκευάζεται η Project One

Δίπλα δίπλα με τα μονοθέσια της γερμανικής ομάδας στo Brackley της Μ. Βρετανίας θα «συντίθεται» το νέο hypercar της Mercedes-AMG που παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού ειδικού Τύπου αλλά και δηλώσει του Tobias Moers, η Mercedes-AMG φαίνεται να έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις ώστε τα 275 μόλις αντίτυπα της Project One να συναρμολογηθούν στην έδρα της ομάδας που προετοιμάζει από το 2010 μέχρι και σήμερα τα μονοθέσια του Π.Π. της F1 που ειδικά για φέτος πιλοτάρουν οι L. Hamilton και V. Bottas.

Μάλιστα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τους Γερμανούς, στο Brackley θα κατασκευάζονται το πλαίσιο της Project One, η ανάρτηση καθώς και το εντυπωσιακό της «σώμα». Σε ότι αφορά τον V6 κινητήρα, αλλά και γενικότερα το υβριδικό σύστημα κίνησης, η Mercedes-AMG αναμένεται να επιστρατεύσει τις υπηρεσίες των 400 εργαζομένων της Mercedes-AMG Petronas Motorsport που έχει την έδρα της στο Brixworth της Μ. Βρετανίας.

Θυμίζουμε πως η η Mercedes-AMG Project One κινείται από τον υπερτροφοδοτούμενο 1.600άρη V6  κινητήρα που παρείχε την κίνηση στην W06, στο μονοθέσιο του Lewis Hamilton, δηλαδή, του 2015, διαθέτοντας θερμοδυναμική απόδοση της τάξης του 43%, σε συνδυασμό με κομπρέσορα και υπερσυμπιεστή καυσαερίων. Σε σχέση με τον «ορίτζιναλ» V6, διαθέτει νέο στροφαλοφόρο, διαφορετικά πιστόνια, αλλά και ηλεκτρονικά που είναι «προσαρμοσμένα» στις ανάγκες της καθημερινής χρήσης. Ο 1.600άρης, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Tobias Moers, θα απαιτεί πλήρη ανακατασκευή κάθε 50.000 χλμ.(!), έχει όριο περιστροφής τις 11.000 σ.α.λ. και συνεργάζεται στενά όχι με έναν, ούτε με δύο, αλλά με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, με τον πρώτο να βρίσκεται στην τουρμπίνα του V6 διαθέτοντας ισχύ 122 ίππων, τον δεύτερο στο στροφαλοθάλαμο του τελευταίου (163 ίπποι) και τους εναπομείναντες δύο (163+163 ίπποι), οι οποίοι θα μπορούν να περιστραφούν έως και τις 50.000 σ.α.λ.(!), στον εμπρός άξονα.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, το πακέτο μονάδων ισχύος που κινεί τους πίσω τροχούς (V6+δύο ηλεκτροκινητήρες) έχει συνδυαστική απόδοση άνω των 680 ίππων, ενώ το όλο «πακέτο» θα υπερβαίνει τους 1.006 ίππους! Σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις, η Mercedes-AMG ανακοίνωσε πως για την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 200 χλμ./ώρα η Project One θα απαιτεί χρόνο μικρότερο των 6 δλ., ενώ η τελική της θα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ