top icon
Επικαιρότητα

Στο φως η νέα Mercedes A-Class L Sedan

Πρόκειται για την 4θυρη έκδοση της νέας Mercedes A-Class που θα κυκλοφορήσει άμεσα στην αγορά της Κίνας, καθώς οι ευρωπαϊκές παραλλαγές του μοντέλου αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Όπως καταδεικνύουν και οι επίσημες φωτογραφίες της νέας Mercedes AClass L Sedan που παρουσιάστηκε στην Έκθεση του Πεκίνου, πρόκειται για μία αρκετά ενδιαφέρουσα εκδοχή του νέου μικρομεσαίου μοντέλου της γερμανικής φίρμας που φέρει… βαριές σχεδιαστικές επιρροές από το πρωτότυπο Concept A που είδαμε για πρώτη φορά πέρσι στην Έκθεση της Σαγκάης. Στο εμπρός μέρος οι ομοιότητες με την τέταρτη κατά σειρά γενιά της 5θυρης A-Class είναι κάτι παραπάνω από προφανείς, ενώ πίσω εξίσου διακριτές είναι επιρροές από την CLS.

Εν προκειμένω, η «κινεζική» 4θυρη A-Class L Sedan διαθέτει μεγαλύτερο κατά 60 χλστ. μεταξόνιο σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές εκδόσεις που θα δούμε να αποκαλύπτονται προς τα τέλη της χρονιάς -2.798 αντί για 2.729 χλστ. Όπως όμως διαβεβαιώνουν οι ιθύνοντες της Mercedes, οι μη κινεζικές εκδοχές της 4θυρης A-Class δεν θα διαφέρουν σχεδιαστικά σε σχέση με την εικονιζόμενη L Sedan.  

Στην αγορά της Κίνας το λανσάρισμα της τελευταίας συνοδεύεται από δύο διαφορετικές εκδοχές του νέου 4κύλινδρου κινητήρα των 1,33 λίτρων που η Mercedes εξέλιξε σε συνεργασία με τη Renault. Η απόδοση τους, σύμφωνα με τους Γερμανούς είναι 136 και 163 ίππους. Αργότερα μέσα στη χρονιά, η A-Class L Sedan θα είναι διαθέσιμη και με 2λιτρο κινητήρα που θα αποδίδει 190 ίππους σε συνδυασμό με το γνωστό 7G-DCT κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα A-Class L Sedan θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της κοινοπραξίας Beijing Benz Automotive Co. (BBAC) που από το 2005 έχουν ιδρύσει η Mercedes και η κινεζική BAIC._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ