top icon
Επικαιρότητα

Στο Guangzhou η νέα BMW Concept Compact

Μια πρώτη γεύση από την επερχόμενη έκδοση sedan που θα βασίζεται στην προσθιοκίνητη νέα σειρά 1.

Στην Κίνα, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Auto Guangzhou 2015, η BMW φέρνει στο προσκήνιο ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο, το οποίο «φωτογραφίζει» την πρόθεση των Βαυαρών να προσφέρουν στο εγγύς μέλλον ένα συμπαγές σεντάν της μικρομεσαίας κλάσης.

Σχεδιαστικά, η νέα BMW Concept Compact κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει στην έκδοση παραγωγής τον άμεσο αντίπαλο των Mercedes CLA και Audi A3 Sedan διαθέτοντας τη γνώριμη αισθητική «γλώσσα» της εταιρείας. Συνολικά, το πρωτότυπο υιοθετεί πολλά από τα σχεδιαστικά γνωρίσματα των σειρών 3 και 4 σε μια ελαφρώς πιο… συρρικνωμένη από πλευράς μεγέθους συσκευασία.

«Η νέα Concept Compact δεν προσφέρει μόνο γενναιόδωρους χώρους στους επιβάτες της σε περιορισμένη μέγεθος αμαξώματος, αλλά και το αθλητικό ντιζάιν που περιμένει κανείς να βρει σε μεγαλύτερα σεντάν μοντέλα της BMW», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της εταιρείας, Adrian van Hooydonk.

Παρά το γεγονός ότι η BMW δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες αναφορικά με τις τεχνικές περγαμηνές της νέας Concept Compact, σίγουρο είναι πως «πατά» στο γνώριμο από τα μοντέλα της Mini, αλλά και τη σειρά 2 Active Tourer, προσθιοκίνητο δάπεδο UKL.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η έκδοση παραγωγής θα κινείται από τους γνωστούς 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες ντίζελ και βενζίνης της εταιρείας. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς (σ.σ.: αυτό θα είναι το πρώτο προσθιοκίνητο σεντάν στη ιστορία της εταιρείας!) και προαιρετικά και στους τέσσερις._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ