top icon
Επικαιρότητα

Στο ‘Ring εξελίσσεται η νέα Mercedes-AMG C63 R Coupe

Για εκείνους που πιστεύουν πως οι 510 ίπποι της «απλής» S είναι λίγοι.

Μετά το ντεμπούτο των δύο διαθέσιμων εκδόσεων της νέας C63 Coupe, όλοι πιστέψαμε πως οι Γερμανοί της Mercedes-AMG θα… κάτσουν ήσυχοι εστιάζοντας την προσοχή τους σε άλλα μοντέλα της γκάμας του. Κι όμως. Όπως μαρτυρούν με τον πλέον πειστικό τρόπο οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που σας παραθέτομε, οι μηχανικοί από το Affalterbach  είναι σχεδόν έτοιμοι να προχωρήσουν ένα βήμα πιο μπροστά «προσθέτοντας» το γράμμα R και στη μικρή C63 Coupe. Όπως ακριβώς συνέβη και με την AMG GT.

Την κίνηση στην επερχόμενη Mercedes-AMG C63 R Coupe θα προσφέρει μετά βεβαιότητας ο γνωστός V8 4λιτρος twin turbo κινητήρας-πασπαρτού των Γερμανών που εξοπλίζει σε διάφορες παραλλαγές ισχύος το μεγάλο κουπέ της γκάμα και βεβαίως τη νέα Ε63. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η ισχύς του θα είναι ταυτόσημη με εκείνη της Ε63 S, δηλαδή 612 ίπποι. Από την τελευταία είναι εξίσου πιθανό να δανειστεί και πολλά ακόμα «καλούδια». Με σημαντικότερα το 9τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων σε συνδυασμό με τα σύστημα τετρακίνησης 4Matic της εταιρείας ούτως ώστε να γίνει καλύτερη διαχείριση των… διαβολικών τιμών ισχύος και ροπής του εξαιρετικού 8κύλινδρου κινητήρα της Mercedes-AMG.

Από εκεί και πέρα, το γερμανικό εργοστάσιο αναμένεται να προβεί και σε άλλες επεμβάσεις. Σίγουρα, στη σχεδίαση, μιας και το αμάξωμα της C63 R Coupe θα κοσμείται από ακόμα πιο έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα. Όπως για παράδειγμα η θηριώδης σταθερή αεροτομή στο τελείωμα του αμαξώματος.

Στο… ρεπερτόριο της πιο καυτής έκδοσης της C-Class θα περιλαμβάνονται επίσης αλλαγές στη ρύθμιση της ανάρτησης αλλά και οι δέουσες αναβαθμίσεις στις προδιαγραφές του συστήματος πέδησης._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ