top icon
Επικαιρότητα

Στο «σφυρί» μια σπάνια Lancia Delta HF Integrale

Ένα από το πιο ποθητά τετράτροχα της νεότερης αυτοκινητικής ιστορίας μπορεί τώρα να γίνει δικό σας. Αρκεί βέβαια να είστε πρόθυμοι να καταβάλλεται στη RM Shotheby’s κάτι περισσότερο από 120.000 ευρώ.

Η εικονιζόμενη Delta HF Integrale, την οποία δημοπρατεί στις 3 Φεβρουαρίου στο Παρίσι ο οίκος RM Shotheby’s, είναι μια από τις μόλις 310 ιταλίδες καλλονές που κατασκεύασε η Lancia προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στις διακρίσεις που επάξια κατέκτησε το αγωνιστικό της τμήμα τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 στις ειδικές διαδρομές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Βασιζόμενη στην έκδοση Evoluzione 1 του θρυλικού μοντέλου, η λευκή «Martini 6 Edition» παρουσιάστηκε στα τέλη του 1992, προκειμένου οι Ιταλοί να γιορτάσουν τον έκτο συνεχόμενο τίτλο της εταιρείας στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών (1987-1992).

Κάτω από το «πρησμένο» της καπό φιλοξενεί τον γνωστό ιταλικό 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της οικογένειας Integrale, ο οποίος απέδιδε, χωρίς τη… συνοδεία καταλύτη, 210 ίππους. Η ισχύς από το 16βάλβιδο αυτό διαμάντι περνά χωρίς τη χρήση κανενός είδους «ηλεκτρονικού βοηθήματος» και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Το εν λόγω αυτοκίνητο, με αριθμό πλαισίου ZLA31AB000580642 και το αριθμημένο ταμπελάκι με αριθμό «184» να φιγουράρει πίσω από τον επιλογέα του κιβωτίου, πουλήθηκε στη Β. Ιταλία τον Δεκέμβριο του 1992 έχοντας μέχρι σήμερα «γράψει» λιγότερα από 28.000 χλμ. Η RM Shotheby’s διαβεβαιώνει πως το αυτοκίνητο δεν έχει υποστεί καμία μετατροπή -σε εμφάνιση και μηχανικά μέρη- σε σχέση με τις εργοστασιακές του προδιαγραφές.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η τιμή που θα «πιάσει» στη συγκεκριμένη δημοπράτηση η συλλεκτική αυτή Lancia Delta HF Integrale Martini 6 Edition θα κυμανθεί από 120.000 έως 150.000 ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ