top icon
Επικαιρότητα

Στο Τόκιο το νέο Toyota S-FR concept

Στο Τόκιο στα τέλη Οκτωβρίου η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει ένα concept, που αν εξελιχθεί σε μοντέλο παραγωγής θα τοποθετηθεί στη γκάμα της κάτω από το GT-86.

Η κεντρική ιδέα του αυτοκινήτου περιλαμβάνει όλα όσα είναι απαραίτητα για την αληθινή απόλαυση της οδήγησης μιας σπορ κατασκευής: Μικρό σχετικά μέγεθος, χαμηλό βάρος και μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς. Το μήκος του τετραθέσιου S-FR concept ανέρχεται στα 3.990 χλστ., το πλάτος του είναι 1.695 χλστ. και το ύψος του 1.320 χλστ., με το μεταξόνιο στην πιο κατάλληλη διάσταση για σπορ όχημα (2.480 χλστ.). Στο εσωτερικό υπάρχει ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων και μόλις λίγα κουμπιά για τη διαχείριση του συστήματος κλιματισμού, μαζί με τις θύρες USB, το start/stop και μια πρίζα ρεύματος τοποθετημένη χαμηλά.

Από εκεί και πέρα, επικρατεί άκρα σιωπή για το μηχανικό σύνολο που θα το κινεί. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που κυκλοφορούν χωρίς να επιβεβαιώνονται, κάτω από το εμπρός καπό θα εγκατασταθεί ένας κινητήρας βενζίνης των 1.5 λίτρων, με ισχύ 130 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων. Οι Ιάπωνες αναφέρουν ότι πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό του Toyota S-FR είναι το κλασικό Sports 800 του 1965, αλλά και το γνωστό μας GT-86. Αν το SF-R concept εξελιχθεί τελικά σε μοντέλο παραγωγής, αυτό δεν θα συμβεί πριν το 2018.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ