top icon
Επικαιρότητα

SUV το ήμισυ του στόλου της Audi

«Το πιο ενδιαφέρον τμήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας σήμερα έχει τρία γράμματα: SUV. Κανένας άλλος τύπος αυτοκινήτου δεν έχει υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης» σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Audi.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην παραπάνω δήλωση φαίνονται αρκετά για τον Γερμανό κατασκευαστή που δείχνει έτοιμος να διευρύνει περαιτέρω την ήδη πλούσια γκάμα των SUV του, αφού οι αριθμοί οδηγούν στην πρόβλεψη πως μέχρι το 2019 οι πωλήσεις SUV θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ του συνολικού παγκόσμιου όγκου της Audi. Κατ' επέκταση, τα SUV της μάρκας, που σήμερα είναι τέσσερα, αναμένεται να αυξηθούν σε εννιά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Προς το παρόν τα SUV αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων της Audi, με το 40% στην Κίνα και 47% στις ΗΠΑ. Μέσα στον επόμενο χρόνο αναμένεται το λανσάρισμα της ναυαρχίδας της γκάμας, του Q8, αλλά και ενός e-tron μοντέλου, ενώ για το 2019 μέχρι στιγμής είναι προγραμματισμένο το Q4. Στο μεταξύ, στις αγορές θα μπήκε ο αντικαταστάτης του Q5, την ώρα που μέχρι την αντικατάσταση και του Q3, την… ενίσχυση των πωλήσεων αυτοκινήτων του είδους για λογαριασμό της Audi, έχει αναλάβει το Q2.

Μέσα στο 2016 η Audi πούλησε 622.000 SUV, με το Q5 να κρατάει τα σκήπτρα με 278.968 πωλήσεις. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ