top icon
Επικαιρότητα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έρχονται στο Global Rallycross το 2018

Το εγχείρημα βρίσκει την πρώτη του εφαρμογή στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στο RedBull World Rallycross, ενώ στο εγγύς μέλλον πολύ πιθανό είναι να δούμε αντίστοιχες κινήσεις και στο δημοφιλή στη γηραιά ήπειρο θεσμό του World RX.

Από την αγωνιστική σεζόν του 2018, η Formula E δεν θα μείνει… μόνη στους αγώνες ταχύτητας οχημάτων πάνω σε τέσσερις τροχούς, μιας και στις ΗΠΑ ο «ντόπιος» θεσμός του RedBull World Rallycross (GRC), που φέτος έκλεισε αισίως έξι χρόνια ζωής, θα αναπτυχθεί περεταίρω θεσπίζοντας μια τρίτη κατηγορία, δίπλα στις Supercar και GRC Lites, που θα απαρτίζεται αποκλειστικά από ηλεκτροκίνητες αγωνιστικές κατασκευές. Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες και οι τρεις κλάσεις θα δίνουν το «παρών», σε διαφορετικούς βέβαια αγώνες, σε κάθε γύρο του θεσμού. Προς το παρόν, δεν έχει διαρρεύσει ποιοι θα είναι οι κατασκευαστές που θα λάβουν μέρος στη νεοσυσταθείσα αυτή κατηγορία, που προς το παρόν δε φέρει κάποια επίσημη ονομασία.

«Το 2018 θα είναι μια χρονιά ορόσημο καλωσορίζοντας για πρώτη φορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο grid των αγώνων μας. Αυτή τη στιγμή, τα ηλεκτρικά οχήματα είναι το πιο θερμό θέμα συζήτησης στο σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τους κατασκευαστές να αναγνωρίζουν πλέον την εξαιρετική δυναμική τους. Εμείς αγκαλιάζουμε με τον πλέον ιδανικό τρόπο την τεχνολογία αυτή. Η συγκεκριμένη κατηγορία θα προσθέσει μια νέα δυναμική, χωρίς να αντικαθιστά την υπάρχουσα μορφή του θεσμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Colin Dyne, ο άνθρωπος που σήμερα κρατά το τιμόνι του GRC.

Αυτή τη στιγμή, στο RedBull Global Rallycross συμμετέχουν επίσημα οι Ford, Subaru, Honda και VW.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τόσο η Peugeot, η οποία έχει εντάξει στους κόλπου της τον εννιά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Sebastien Loeb, όσο και η VW, έχουν ήδη ασκήσει τις δέουσες… πιέσεις και στη γηραιά ήπειρο επιδιώκοντας τη θέσπιση μιας αντίστοιχης κατηγορίας αγώνων και στο World Rallycross.

Επ’ αυτού, ο Maxime Picat, το αφεντικό της γαλλικής εταιρείας, δήλωσε: «Εμείς θα υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την εξέλιξη μιας κατηγορίας με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να θεσπιστεί το συντομότερο δυνατό μια τέτοια κλάση στο rallycross»._Χ.Α..

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ