top icon
Επικαιρότητα

Τα νέο BMW i4 έρχεται το 2020 με αυτονομία 700 χλμ.

Η γερμανική εταιρεία ανοίγει ακόμα περισσότερο τα χαρτιά της αναφορικά με τα επόμενα «χτυπήματά» της στην κατηγορία των Zero Emission Vehicles.

Όπως επίσημα ανακοίνωσαν χθες οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας, ο αντίπαλος του Tesla Model S θα παρουσιαστεί από το στρατόπεδο των Βαυαρών της BMW το 2020. Πρόκειται για το νέο και 4θυρο για την περίσταση i4, το οποίο θα εξασφαλίζει αυτονομία κίνησης της τάξης των 700 χλμ.

Θα βασίζεται δε στο πρωτότυπο i Vision Dynamics που είδαμε να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Όπως είναι ήδη γνωστό, το νέο BMW i4 θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα i3 και i8 και «δίπλα» στο επερχόμενο, επίσης, iX3, την ηλεκτρική εκδοχή της γνωστής μας X3.

Μιλώντας στην καθιερωμένη παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του BMW Group, o CEO της BMW, Harald Kruger, δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Με την 5η γενιά του συστήματος eDrive τα αυτοκίνητά μας θα μπορούν να έχουν αυτονομία από 550 έως και 700 χλμ. αποκλειστικά με τη χρήση ρεύματος, ανάλογα με το μοντέλο. Τα 700 χλμ. θα τα πετύχουμε με το νέο i4».

Σχεδιαστικά, το τελευταίο θα φέρει πολλές επιρροές και από το πρωτότυπο Vision Next 100, το οποίο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2016.

«Έχουμε μια καλή παράδοση στην BMW που έχει να κάνει με τα μοντέλα i με τα πρωτότυπα αυτοκίνητα να μοιάζουν αρκετά με τα μοντέλα παραγωγής. Ναι, θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές αλλά αυτό το αυτοκίνητο [Vision Dynamics] δεν απέχει πολύ από εκείνο που θα δούμε στην παραγωγή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του παραρτήματος i, Robert Irlinger.

Όπως κατέστη γνωστό, το νέο BMW i4 θα βασίζεται σε μια νέα και αρκετά «ευέλικτη» πλατφόρμα πάνω στην οποία οι Βαυαροί θα μπορούν να χτίσουν, εκτός από ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα, και συμβατικά που θα κινούνται με κινητήρες ντίζελ ή βενζίνης._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ