top icon
Επικαιρότητα

Το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής έχει την υπογραφή της Tesla

Η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε τη διάθεση της πολυσυζητημένης έκδοσης με τις μεγαλύτερες μπαταρίες των 100KWh, τόσο για το 4θυρο Model S, όσο και για το crossover, Model X, επιλογή που χαρίζει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία και ακόμα πιο «καυτές» επιδόσεις.

Όπως αναφέρει η Tesla στην επίσημη ανακοίνωσή της, οι εν λόγω συσσωρευτές καθιστούν το Model S ως «το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο», καθώς επισήμως το αμερικάνικο σεντάν μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 96 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 2,5 δλ. Οι άνθρωποι της Tesla δε διστάζουν μάλιστα να συγκρίνουν το νέο Model S P100D με τις εφάμιλλες σε επιδόσεις LaFerrari και Porsche 918 Spyder, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «αυτοκίνητα του ενός εκατομμυρίου ευρώ, με δύο μόνο θέσεις και μικρό χώρο αποσκευών», τα οποία κανείς δεν μπορεί πλέον να τα αγοράσει καινούργια, μιας και η παραγωγή τους έχει σταματήσει!

Σύμφωνα με τις πιστοποιημένες μετρήσεις της αμερικάνικης EPA (Environmental Protection Agency), το νέο Model S P100D έχει αυτονομία 506 χλμ., τιμή που αυξάνεται στα 600 χλμ. με βάση τoν επίσημο κύκλο δοκιμών NEDC της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο επίσημο δ.Τ., ωστόσο, η Tesla επισημαίνει πως οι παραπάνω τιμές εξαρτώνται άμεσα από το στιλ οδήγησης, τις καιρικές συνθήκες, καθώς και από τη μορφολογία της εκάστοτε διαδρομής.

Για το Model X, το τυπικό «0-96» ολοκληρώνεται σε 2,9 δλ., με την επίσημη αυτονομία κίνησης να ανέρχεται στα 465 και 542 χλμ., σύμφωνα με τις πιστοποιήσεις της EPA και της Ε.Ε., αντίστοιχα.

Για τους νυν ιδιοκτήτες των εκδόσεις P90D των Model S και X, οι οποίες εφοδιάζονται με τις μικρότερες μπαταρίες των 90KWh, η Tesla προσφέρει τη δυνατότητα αναβάθμισης με κόστος που στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ανέρχεται στα 20.000 δολάρια. Σε περίπτωση που έχετε ήδη παραγγείλει αλλά δεν έχετε ακόμα παραλάβει τα Model S και Model X P90D, το κόστος αντικατάστασης των μπαταριών μειώνεται στα 10.000 δολάρια.

Η τιμή εκκίνησης για το Model S P100D στις ΗΠΑ ορίστηκε από τους ιθύνοντες της Tesla στα 134.500 δολάρια, με την αμερικάνικη εταιρεία να τηρεί προς το παρόν σιγή ιχθύος για εκείνη του Model X P100D._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ