top icon
Επικαιρότητα

Tesla Model 3: «Φρένο» στη δωρεάν φόρτιση

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Elon Musk, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες του νέου Tesla Model 3 δεν θα απολαμβάνουν το προνόμιο των δωρεάν… επισκέψεων στα 632 ιδιόκτητα σημεία φόρτισης που διαθέτει σήμερα η αμερικάνικη εταιρεία ανά τον κόσμο,

Και αυτό, σε αντίθεση με τους κατόχους των Model S και Mοdel X, οι οποίοι μπορούν να φορτίσουν «εφόρου ζωής» το ηλεκτρικό τους όχημα στα εν λόγω σημεία, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση. Όπως διευκρίνισε ο ισχυρός άνδρας της Tesla μιλώντας σήμερα ενώπιον των μετόχων της εταιρείας, «η δωρεάν φόρτιση, σαφώς και έχει κόστος». Συμπλήρωσε δε πως «αυτό που έχουμε να κάνουμε στην περίπτωση του Model 3 είναι να αποσυνδέσουμε το μοντέλο από το συγκεκριμένο θέμα, εκτός εάν οι πελάτες του επιθυμούν να πληρώσουν επιπλέον προκειμένου να αγοράσουν το πακέτο της δωρεάν φόρτισης».

Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία, η φόρτιση στα εν λόγω σημεία -Superchargers Stations, τα αποκαλεί η Tesla- για χρόνο 30 λεπτών εξασφαλίζει σήμερα στα Model S και Model X αυτονομία κίνησης της τάξης των 270 περίπου χλμ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ