top icon
Επικαιρότητα

Tesla: O Elon Musk θα πληρωθεί μόλις εκπληρωθούν οι στόχοι

Σε ανακοίνωσή της η Tesla δήλωσε πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της δεν πρόκειται να λάβει κανενός είδους πληρωμή αν πρώτα δεν εκπληρωθούν οι στόχοι που έχουν θέσει τόσο οι μέτοχοι, όσο και η ίδια η εταιρεία.

Ο Elon Musk δεν θα λάβει κανένα μισθό ή μπόνους, καθώς, όπως ρητά ορίζει η νέα συμφωνία των δύο πλευρών, η όποια αμοιβή ή αποζημίωσή του θα βασίζεται μόνο στη χορήγηση «δικαιωμάτων προαίρεσης για την αγορά μετοχών», η οποία θα συνδέεται άμεσα με συγκεκριμένους στόχους -12 στο σύνολο- τους οποίους o νυν CEO της εταιρείας πρέπει να φέρει εις πέρας τα επόμενα χρόνια. Ο πρώτος από αυτούς είναι η χρηματιστηριακή αξία της Tesla να ανέλθει μέσα στην προσεχή περίοδο στα 100 δις δολάρια (σ.σ.: αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές, η αποτίμησή της φτάνει τα 59,1 δις δολάρια) και στη συνέχεια να αυξάνεται με βηματισμό 50 δις δολαρίων ούτως ώστε να καταλήξει στο μέλλον στα 650 δις δολάρια(!). Συν τοις άλλοις, τα δικαιώματα προαίρεσης που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ο CEO της εταιρείας συνδέονται άμεσα και με άλλες οικονομικές παραμέτρους. Αφενός με τα έσοδα, αφετέρου με τα προσαρμοσμένα κέρδη της Tesla προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της αμερικάνικης φίρμας η οποία εξεδόθη με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων της.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η προηγούμενη συμφωνία πληρωμής του Elon Musk ήταν επίσης ταυτισμένη με τις επιδόσεις της εταιρείας, αλλά και άμεσα συνδεδεμένη με τους στόχους «ανάπτυξης οχημάτων» που τέθηκαν το 2012.

Η ως άνω συμφωνία επιβάλει την παραμονή του Elon Musk στη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλος ή εναλλακτικά σε εκείνη του Εκτελεστικού Προέδρου ή του Επικεφαλής Προϊόντος. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο Elon Musk  «θα πρέπει να συνεχίσει να ηγείται της διοίκησης της Tesla μακροπρόθεσμα, παρέχοντας παράλληλα την ευελιξία να προτείνει κάποια στιγμή στο μέλλον έναν άλλο Διευθύνοντα Σύμβουλο που όμως θα αναφέρεται σε αυτόν»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ