top icon
Επικαιρότητα

Θανατηφόρο περιστατικό με αυτόνομο όχημα

Αυτόνομο δοκιμαστικό όχημα της Uber παρέσυρε γυναίκα ποδηλάτη στην πόλη Tempe της Αριζόνα, με συνέπεια το θάνατό της.

Άσχημες ειδήσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τον πρώτο θάνατο πεζού από αυτόνομο όχημα. Θύμα μια γυναίκα ποδηλάτης στην πόλη Tempe της Αριζόνα, η οποία επέλεξε να διασχίσει κάθετα τον δρόμο, όχι όμως από διάβαση πεζών. Κατόπιν αυτού, η Uber διέκοψε τις δοκιμές των αυτόνομων αυτοκινήτων της, στις τέσσερις πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που διεξάγονταν. Πρόκειται για τον πρώτο καταγραμμένο θάνατο πεζού από αυτόνομο όχημα, γεγονός που έφερε μεγάλο προβληματισμό για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης, ενώ εκτενή άρθρα στον σημερινό Τύπο των ΗΠΑ θέτουν το ερώτημα αν πράγματι χρειαζόμαστε την αυτόνομη οδήγηση ή όχι (πόση τεχνολογία έχουμε αληθνά ανάγκη; αναρωτιούνται οι New York Times στο σημερινό τους φύλλο).

Το οπωσδήποτε δυσάρεστο περιστατικό είναι πιθανό να αναστείλει την απόφαση που θα ίσχυε από τις 2 Απριλίου, με βάση την οποία τα αυτόνομα οχήματα στην Πολιτεία της Καλιφόρνια θα μπορούσαν να πραγματοποιούν τις δοκιμές τους στους δρόμους της χωρίς την παρουσία οδηγού ασφαλείας μέσα σε αυτό (σύμφωνα με πληροφορίες, στο όχημα που προκάλεσε το θανατηφόρο συμβάν υπήρχε οδηγός ασφαλείας).

Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το δυσάρεστο γεγονός δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, βέβαιο είναι όμως ότι η εξέλιξη αυτή προκαλεί έντονο προβληματισμό για το μέλλον της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ