top icon
Επικαιρότητα

Τις μελλοντικές Alfa Romeo ανακοινώνει τις προσεχείς μέρες ο Sergio Marchionne

O ισχυρός άνδρας της FCA αναμένεται μέσα στον προσεχή μήνα να ανακοινώνει το νέο 5ετές πλάνο του ομίλου και συγχρόνως τα επόμενα νέα μοντέλα της μιλανέζικης φίρμας.

Ακριβώς 14 χρόνια μετά την ανάληψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Fiat Chrysler Automobiles, o Sergio Marchionne αναμένεται να ανακοινώσει στο Balocco της Ιταλίας το νέο, 5ετούς διάρκειας, αναπτυξιακό πλάνο του αμερικανο-ιταλικού ομίλου. Ανάμεσα στα μαντάτα που αναμένεται να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό ο ιταλο-καναδός μάνατζερ, είναι και εκείνα που αφορούν στις μελλοντικές κινήσεις, τόσο της Ferrari, που λίαν συντόμως θα εντάξει στη γκάμα της ένα… SUV, όσο και της Alfa Romeo, η οποία θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει την προσεχή διετία ένα ακόμα άλμα προκειμένου να ενισχύσει έτι περεταίρω την εμπορική της απήχηση. Στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ, που συνεχίζει να αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό στοίχημα για τη μιλανέζικη φίρμα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η Alfa Romeo αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο SUV μέσα στο 2019, που θα τοποθετηθεί «ταξικά» στη γκάμα της ένα σκαλί πιο ψηλά από τη Stelvio, αλλά και την έκδοση coupe της Guilia, η οποία μάλιστα θα κινείται από κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς και από νέες υβριδικές μονάδες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη. Για τη Giulia Coupe σας είχαμε πρώτοι… προειδοποιήσει με παλαιότερη ανάρτησή μας (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ), με το όλο μάλιστα εγχείρημα να περιλαμβάνει το «πάντρεμα» του γνωστού 2λιτρου κινητήρα της Giulia Veloce, αλλά και του V6 2,9 της Quadrifoglio, με μια τροποποιημένη εκδοχή του συστήματος ανάκτησης ενέργειας HY-KERS της Ferrari, το οποίο εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Magneti Merelli για λογαριασμό της LaFerrari. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες διαρροές, η ισχύς του υβριδικού 2λιτρου συνόλου θα ανέλθει, χάρη στην προσθήκη αυτή, από τους 280 στους 350 ίππους, ενώ στην περίπτωση του «made by Ferrari» κινητήρα, κοντά στους 650 ίππους.

Υβριδική τεχνολογία θα υιοθετεί και το νέο SUV της ιταλική εταιρείας, και μάλιστα, μια διάταξη που θα συνδυάζει το ηλεκτρικό τούρμπο με 48βολτο κύκλωμα. Φυσικά, όπως ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση των Giulia και Stelvio, το μεγάλο Sport Utility Vehicle των Ιταλών θα βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή του δαπέδου Giorgio προσθέτοντας, όμως, σε σχέση με την τελευταία σχεδόν 200 κιλά επιπλέον βάρους. Κάτι που θα κληθεί να αντιπαρέλθει η παραπανήσια ισχύς των υβριδικών μονάδων κίνησης που θα κινούν το αυτοκίνητο. Κατά πάσα πιθανότητα, το νέο αυτό SUV, το οποίο θα παρουσιαστεί περί τα τέλη του 2019, θα είναι διαθέσιμο και με 7θέσια διάταξη στο εσωτερικό του._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ