top icon
Επικαιρότητα

Τον Απρίλιο ξεκινά η παραγωγή της Lamborghini Urus

Η Urus, το νέο σπορ SUV των Ιταλών, έχει στόχο τον διπλασιασμό του εμπορικού στίγματος της Lamborghini. Και όχι μόνο.

Όπως αποκάλυψε το πρώην αφεντικό της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari και νυν Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini, Stefano Domenicali, η νέα Urus θα μπει στη γραμμή παραγωγή του γνωστού και μη εξαιρετέου εργοστασίου της μάρκας που βρίσκεται στη Sant’Agata, τον προσεχή κιόλας Απρίλιο. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο Ιταλός, τα πρώτα αντίτυπα της νέας Urus που θα παραχθούν εκεί θα είναι μοντέλα προπαραγωγής, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να… εξοικειωθούν με το νέο αυτό προϊόν της εταιρείας οι άνθρωποι αλλά και οι μηχανικοί-επισκευαστές του επίσημου δικτύου της.

«Όπως γνωρίζετε, όλη αυτή η διαδικασία είναι κάτι νέο για εμάς, για αυτό τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι πρωτότυπα. Είναι μια ευαίσθητη περίοδος και γενικότερα το 2017 θα είναι μια σημαντική περίοδος για την εταιρεία. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για εμάς. Πρέπει να προετοιμάσουμε το δίκτυο και τους ντίλερ μας, οι οποίοι πρέπει να μάθουν το αυτοκίνητο», δήλωσε χαρακτηριστικά το αφεντικό της εταιρείας σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο Digital Trends.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Domenicali αποκάλυψε πως σε λίγες εβδομάδες όλοι θα μάθουν περισσότερα στοιχεία για τη νέα Urus, δήλωση που εν πολλοίς προδικάζει πως η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Μαρτίου στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Θυμίζουμε πως με πρόσφατες δηλώσεις του στο βρετανικό Autocar, o Maurizio Reggiani, ο άνθρωπος που ηγείται σήμερα του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Lamborghini, ανέφερε πως η νέα Urus θα είναι υβριδική κινούμενη από έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 4,0 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο Ιταλός δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η Urus θα είναι η μοναδική υβριδική πρόταση στη γκάμα της εταιρείας.

 «Η Urus θα είναι μια καθαρόαιμη Lamborghini. Σχεδιαστικά, έχει εξελιχθεί αρκετά σε σχέση με το πρωτότυπο μοντέλο. Η έκδοση παραγωγής είναι πολύ καλύτερη από το concept car του 2015, τόσο εντός όσο και εκτός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Maurizio Reggiani._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ