top icon
Επικαιρότητα

Τον Ιούλιο ξεκινά η παραγωγή του Tesla Model 3

Ο Elon Musk διαβεβαιώνει ότι η παραγωγή του νέου Tesla Model 3 θα ξεκινήσει βάσει προγράμματος.

Παρά τις αρχικές προβλέψεις που ήθελαν την Tesla να… βγαίνει εκτός χρονοδιαγράμματος (για μια ακόμα φορά!) όσον αφορά στο ξεκίνημα της παραγωγής του νέου ηλεκτρικού σεντάν των 35.000 δολαρίων, ο Elon Musk διαβεβαίωσε σήμερα τους επενδυτές της Tesla και δευτερευόντως τους καταναλωτές, πως το πρώτο Model 3 θα πατήσει τους τροχούς του στην άσφαλτο μέσα στον προσεχή Ιούλιο. Ο πάντοτε «ανήσυχος» CEO της Tesla υποστήριξε μάλιστα πως από τον Ιούλιο έως και το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, ο ρυθμός παραγωγής του νέου Model 3 ανά βδομάδα θα ανέλθει στις 5.000 μονάδες. Από το 2018 και εξής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του… διάσημου πλέον Gigafactory που έχει την έδρα του στη Νεβάδα των ΗΠΑ, η εβδομαδιαία παραγωγή του μοντέλου θα διπλασιαστεί φτάνοντας τις 10.000.

Διαβάστε επίσης: Το φαινόμενο Elon Musk

Στα πλαίσια των ίδιων δηλώσεων του, ο Elon Musk δήλωσε πως, σύμφωνα με το υπάρχον οικονομικό πλάνο της εταιρείας, δεν θα παραστεί ανάγκη για «ένεση ρευστότητας» προκειμένου να ξεκινήσει εγκαίρως η παραγωγή του Model 3. Μολαταύτα, ο νοτιοαφρικάνος μάνατζερ έσπευσε να ξεκαθαρίσει (ή μήπως να προειδοποιήσει;) πως η ροή χρήματος αυτή τη στιγμή όσον αφορά στο «χτίσιμο» της γραμμής παραγωγής του μοντέλου βρίσκεται «στα όριά της» και πως αν παραστεί ανάγκη «η εταιρεία θα προβεί σε αύξηση κεφαλαίου για να μειώσει το όποιο ρίσκο».

Ο CEO της Tesla άφησε να εννοηθεί στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεών του πως η αποκάλυψη της τελικής μορφής του Model 3 δεν πρόκειται να γίνει πριν τον Ιούλιο.

Διαβάστε επίσης: Οι πωλήσεις της Tesla το 2016

Σε ότι αφορά στους εμπορικούς στόχους που αφορούν στο νέο «προϊόν» της αμερικάνικης εταιρείας, ο Musk απέφυγε εσκεμμένα να αναφερθεί σε νούμερα περιοριζόμενος απλά σε μια… γενική πρόβλεψη που σχετίζεται με το σύνολο των πωλήσεων της Tesla. Πιο συγκεκριμένα, για το πρώτο 6μηνο του 2017 οι ιθύνοντες της εταιρείας ευελπιστούν να πουλήσουν από 47.000 έως και 50.000 αντίτυπα των Model S και Model S. Με δεδομένη τη… φουλ παρουσία του Model 3 για το 2018, ο στόχος της Tesla εκτοξεύεται στις 500.000 μονάδες, επίδοση που θα διπλασιαστεί(!) έως το 2020.

Θυμίζουμε πως στα πλάνα του Elon Musk μετά την «εκκίνηση» του Model 3, είναι η κατασκευή ενός νέου SUV, που μέχρι στιγμής είναι γνωστό με την ονομασία Model Y, ενός pick up μοντέλου, ενός cargo van και ενός minibus._X.A.

Διαβάστε επίσης: Το Gigafactory της Tesla

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ