top icon
Επικαιρότητα

To Toyota e-Palette Concept στη CES 2018

To e-Palette είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα αυτόνομων οχημάτων που φωτογραφίζει από την οπτική γωνία των ανθρώπων της Toyota το μέλλον των διαμοιρασμένων -και όχι μόνο- αστικών μετακινήσεων και μεταφορών. 

Το e-Palette Concept είναι μια πρωτότυπη πλατφόρμα πάνω στην οποία «πατά» το μέλλον των αυτόνομων μετακινήσεων. Αν μη τι άλλο, σύμφωνα με την αισθητική και τεχνολογική σκοπιά του Ιάπωνα κατασκευαστή. Επί της ουσίας, πρόκειται για μια ευπροσάρμοστη, όσον αφορά στις διαστάσεις της, εφαρμογή αστικών μετακινήσεων τύπου car-sharing (σ.σ.: χαρακτηριστικό είναι  το γεγονός ότι το μήκος της κυμαίνεται από 4 έως και 7 μέτρα), η οποία φέρει την ονομασία Mobility Services Platform και είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να υιοθετήσει ένα hardware «ανοιχτού τύπου» σε σχέση με την τεχνολογία πιλοτικής οδήγησης την οποία υιοθετεί. Κάτι που με τη σειρά του δίνει τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία να «εφαρμόσει» στο εν λόγω όχημα το δικό της software ελέγχου.

Για την περίσταση, η Toyota ανακοινώνει πως στο όλο αυτό εγχείρημα έχει ως συνεργάτες της γνωστές εταιρείες, όπως η Mazda από τo χώρο της αυτοκίνησης, αλλά και αρκετά άλλα γνωστά εμπορικά «σήματα», όπως οι Uber, Pizza Hut, Amazon και DiDi. Σύμφωνα με τους εμπνευστές και δημιουργούς του όλου project, το εσωτερικό του e-Palette Concept μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις εκάστοτε μεταφορικές απαιτήσεις του πελάτη-συνεργάτη, κάτι που σημαίνει πως εύκολα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες, για λογαριασμό της Uber, για παράδειγμα, ή και παραγγελίες φαγητού, για λογαριασμό της Pizza Hut.

«Σήμερα, ταξιδεύουμε στην ιστορία. Με το ePalette, το κατάστημα μπορεί να έρθει σε σας τους ίδιους. Συνδυάζοντας έναν αριθμό τέτοιων οχημάτων μπορεί κανείς να δημιουργήσει έναν κοινωνικό μεταφορικό κόμβο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Akio Toyoda στα πλαίσια της Consumer Electronics Show στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ, όπου και παρουσιάστηκε αργά χθες το e-Palette.

Όπως ανακοίνωσε η Toyota, παραλλαγές του e-Palette αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη ποικίλων μεταφορικών αναγκών το 2020 στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ