top icon
Επικαιρότητα

To Toyota i-Ride Concept στο Τόκιο

Ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο με τεχνητή νοημοσύνη από την Toyota που δείχνει το δρόμο για τη μορφή και το τεχνολογικό περιεχόμενο των αυτοκινήτων πόλης του μέλλοντος.

Στην επερχόμενη σε κάτι λιγότερο από 10 ημέρες Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο η Toyota θα παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο που όπως η ίδια επικαλείται αποτελεί μέλος της νέας οικογένειας i-Concept. Σχεδιαστικά, η σιλουέτα του i-Ride Concept παραπέμπει σε… κύβο, ενώ σημεία αναφοράς αυτής είναι οι καλυμμένοι για λόγους αεροδυναμικής πίσω τροχοί και πόρτες φτερά γλάρου που επιτρέπουν την είσοδο στο αυστηρά διθέσιο εσωτερικό ακόμα και ενός αναπηρικού καροτσιού.

Το μήκος του Toyota i-Ride Concept είναι μόλις 2,5 μ., το πλάτος του 1,3 μ. και το ύψος του 1,5 μ.

Στην καμπίνα αισθητή είναι η απουσία τόσο των παραδοσιακών πεντάλ όσο και του τιμονιού, καθώς αμφότερα έχουν αντικατασταθεί από ένα joystick που βρίσκεται εγκατεστημένο στα μπράτσα του καθίσματος του οδηγού. Στο μινιμαλιστικό εσωτερικό του Toyota i-Ride Concept κυρίαρχο στοιχείο, πέραν των ανοιχτόχρωμων επιλογών στις επενδύσεις, είναι η οβάλ οθόνη στην οποία απεικονίζονται όλες οι ενδείξεις.

Η Toyota αναφέρει πως το Toyota i-Ride Concept είναι εφοδιασμένο με τεχνολογία πιλοτικής οδήγησης και τεχνητής νοημοσύνης, με την τελευταία να είναι σε θέση να «διαβάζει» και να μαθαίνει τις συνήθειες του οδηγού.

Για τον ηλεκτροκινητήρα που κινεί το πρωτότυπο, οι Ιάπωνες δεν αποκαλύπτουν συγκεκριμένα στοιχεία. Ωστόσο, όπως αναφέρουν στο σχετικό δ.Τ, οι μπαταρίες που τον συνοδεύουν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν με μια φόρτιση αυτονομία της τάξης των 100 έως και 150 χλμ.

Κλείνοντας αξίζει να προσθέσουμε πως στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο η Toyota θα παρουσιάσει και ένα «προσωπικό όχημα μεταφοράς με τρεις τροχούς που φέρει την ονομασία Walk, το οποίο παραπέμπει σε φιλοσοφία στο γνωστό Segway._X.A. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ