top icon
Επικαιρότητα

Toyota: Ο κόσμος θα αποφασίσει για την ηλεκτροκίνηση

Οι κατασκευαστές έχουν επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Ωστόσο, η Toyota πιστεύει πως οι αγοραστές είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για το ποια μορφή κινητήριων μονάδων τελικά θα επικρατήσει.

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα, ο Πρόεδρος της ιαπωνικής φίρμας, Akio Toyoda, επεσήμανε πως παρά τις αυστηρές πιέσεις, ελέω αυστηρότερων προδιαγραφών ρύπων, που ωθούν τους κατασκευαστές στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, το αγοραστικό κοινό είναι αυτό που τελικά θα κρίνει το μέλλον της. Για το λόγο αυτό, όπως ο ίδιος εξήγησε, η εταιρεία του θα συνεχίσει στο εγγύς μέλλον να προσφέρει στους αγοραστές της μια ποικιλία επιλογών σε ότι αφορά στον τύπο των κινητήριων μονάδων έως ότου το τοπίο… καθαρίσει.

«Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι στο στόχαστρο όλων των κατασκευαστών αυτή τη στιγμή, όμως οι αγοραστές και η ίδια η αγορά θα αποφασίσου ποιοι κινητήρες θα είναι επιτυχημένοι», δήλωσε ο Toyoda.

Και προσέθεσε:

«Η Toyota θα συνεχίσει να εστιάζει σε κινητήρες με υβριδική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης των κυψελών. Παρ’ ότι είμαστε αργοπορημένοι στο παιχνίδι, η προσοχή μας θα στραφεί και στην ηλεκτροκίνηση».

Ο Akio Toyoda ξεκαθάρισε στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεών του πως η Toyota δεν σκοπεύει να «εγκαταλείψει» τον θερμικό κινητήρα εστιάζοντας αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ