top icon
Επικαιρότητα

Varekai, το νέο SUV της Aston Martin

Η βρετανική εταιρεία ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του πρώτου της SUV. Το οποίο, όπως διέρρευσε χθες, θα φέρει την ονομασία Varekai.

Το 2015, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Aston Martin παρουσίασε το πρωτότυπο DBX «φωτογραφίζοντας», αν και 3θυρο, το νέο 5θυρο SUV μοντέλο που θα δούμε να παρουσιάζεται επίσημα προ το τέλος της τρέχουσας χρονιάς ή στις αρχές της επομένης. Σύμφωνα με ανεπίσημες διαρροές που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, το υπό εξέλιξη Sport Utility Vehicle από τη Gaydon θα φέρει την ονομασία Varekai ακλουθώντας έτσι πιστά την τακτική των Βρετανών που θέλει την ονομασία όλων των σύγχρονων μοντέλων τους να ξεκινά από το γράμμα V. Εντούτοις, μέχρι και αυτή τη στιγμή, οι ιθύνοντες της Aston Martin δεν έχουν επιβεβαιώσει –ούτε και διαψεύσει όμως- την εγκυρότητα της παραπάνω διαρροής.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα Aston Martin Varekai –ή όπως αλλιώς ονομαστεί τελικά το πρώτο SUV μοντέλο των Βρετανών- θα τοποθετηθεί στην αγορά απέναντι στην Bentley Bentayga, στη νέα Lamborghini Urus και φυσικά στα νεότερη γενιάς της Porsche Cayenne.

Δομικά, το αυτοκίνητο θα βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή του αλουμινένιου δαπέδου της DB11. Σε σχέση με τις κινητήριες μονάδες της, σχεδόν βέβαιο είναι πως κάτω από το καπό της Varekai θα δούμε τον γνωστό και μη εξαιρετέο πλέον 4λιτρο V8 κινητήρα της Mercedes. Στην κορυφή της γκάμας είναι πολύ πιθανό να δούμε τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 5,2 λίτρων των Βρετανών, ο οποίος θα αποδίδει περί τους 600 ίππους. Στο απώτερο μέλλον, η Aston Martin αναμένεται να παρουσιάσει και την φουλ ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου χρησιμοποιώντας λύσεις και τεχνολογίες που θα εξελίξει για λογαριασμό της εταιρείας η Williams Advanced Engineering._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ