top icon
Επικαιρότητα

Volvo και Lynk & CO ενδυναμώνουν τους δεσμούς τους

Η σουηδική εταιρεία εξαπλώνει την επιρροή της εξαγοράζοντας το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Lynk & CO, η οποία ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά της Ευρώπης από το 2019 και εξής.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον CEO της Volvo, Hakan Samuelsson, με την κίνηση αυτή η σουηδική εταιρεία εξασφαλίζει σημαντικό ρόλο στα σχέδια μελλοντικής ανάπτυξης της κινεζικής Lynk & CO, η οποία στο εγγύς μέλλον «θα μοιράζεται πολλές τεχνολογίες και επιμέρους τμήματα με τη Volvo». Έτσι, από εδώ και στο εξής, το 50% της ανερχόμενης Lynk & CO περνά στον έλεγχο της σουηδικής εταιρείας, με το εναπομείναν 50% να ελέγχεται από την Geely Automotive, την εταιρεία που, ως γνωστόν, «κοντρολάρει» σήμερα τύχες της Volvo.

Θυμίζουμε πως στα επερχόμενα νέα μοντέλα της Lynk & CO περιλαμβάνεται το «01», ένα πολυτελές SUV που παρουσιάστηκε το περασμένο φθινόπωρο στο Βερολίνο, καθώς και το «03», ένα σεντάν της κατηγορίας D που είδαμε στην Έκθεση της Σαγκάης, τα οποία και θα βασίζονται στην ευέλικτη πλατφόρμα που από κοινού έχουν εξελίξει οι Volvo και Geely. Στα πλαίσια των συνεργιών ανάμεσα στους Σουηδούς και τη Lynk & CO περιλαμβάνεται και η χρήση του δικτύου πωλήσεων της πρώτης σε Ευρώπη και ΗΠΑ μέσω του οποίου θα διατίθενται στις εν λόγω αγορές τα «01» και «03».

Διαβάστε επίσης: Lynk & CO 01 – Απόβαση στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης: Lynk & CO 03 – Με την αύρα της Volvo

Τον περασμένο, μάλιστα, μήνα ο επικεφαλής της Lynk & CO, Alain Visser, είχε σημειώσει πως αυτή τη στιγμή η εταιρεία του βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να συναφθεί με την Volvo μια συμφωνία που θα αφορά στη κατασκευή των μοντέλων της στην υπάρχουσα μονάδα παραγωγής των Σουηδών που βρίσκεται στο Ghent του Βελγίου. Εκεί, όπου θα κατασκευάζεται, μεταξύ άλλων, το νέο XC40.

«Το συζητάμε, αλλά ακόμα δεν έχουν παρθεί αποφάσεις. Πάντως, εμείς επιθυμούμε το κατασκευαστικό μας αποτύπωμα να είναι παγκόσμιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Alain Visser.

Κλείνοντας αξίζει να προσθέσουμε πως στο πλαίσιο της υπογραφείσας συμφωνίας ανάμεσα στις Volvo, Geely Automotive και Lynk & CO, σημειώνεται χαρακτηριστικά πως τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για οποιαδήποτε τεχνολογία χρησιμοποιείται θα παραμένουν στην εταιρεία που την εξέλιξε._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ