top icon
Επικαιρότητα

VW εναντίον Ferdinand Piech!

H VW σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον του πρώην Προέδρου της, Ferdinand Piech, κατηγορώντας τον μέσω επίσημης ανακοίνωσής της για ψευδείς ισχυρισμούς που αφορούν –τι άλλο;- το διαβόητο dieselgate.

Οι νεότερες βολές (ή μήπως απειλές;) των νέων αφεντικών της VW που έχουν ως στόχο τους τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του γερμανικού Ομίλου είχαν αυτή τη φορά ως αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο Ferdinand Piech είχε ενημερώσει έγκαιρα τον τότε CEO της VW, Martin Winterkorn, αλλά και πολλά ακόμα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας, αναφορικά με την ύπαρξη του διαβόητου λογισμικού χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων. Πιο συγκεκριμένα, ο Piech φέρεται να αναφέρει στην κατάθεση που έδωσε στις ανακριτικές αρχές του Brunswick ότι είχε γνωστοποιήσει το όλο θέμα, όχι μόνο στα υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου, αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό του Κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, Stephan Weil, έξι μήνες πριν το δημόσιο «ξέσπασμα» του σκανδάλου τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ισχυρισμός που, αν μη τι άλλο, καταρρίπτει την κεντρική υπερασπιστική γραμμή της VW, αλλά και των υψηλόβαθμων στελεχών της, σε σχέση με το γνωστό και μη εξαιρετέο dieselgate…

«Το Εποπτικό Συμβούλιο της VW AG αποκηρύσσει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Ferdinand Piech όπως αυτοί αναφέρονται μέσω δημοσιευμάτων σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου θα σκεφτούν τις μελλοντικές τους ενέργειες όσον αφορά την άσκηση μέτρων και περαιτέρω αξιώσεων κατά του κ. Piech», αναφέρει χαρακτηριστικά η VW στην επίσημη δήλωσή της.

Θυμίζουμε πως ο 79χρονος Ferdinand Piech και εγγονός του Ferdinand Porsche, ουσιαστικά εκδιώχθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες από τη θέση του Προέδρου του Ομίλου τον Απρίλιο του 2015. Παρ’ όλα αυτά, τόσο ο ίδιος, όσο και τα μέλη της οικογένειας Porsche, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να κατέχουν το 52% του μετοχικού κεφαλαίου της VW.

Υπό τη σκιές που έχει αφήσω πίσω του το διαβόητο σκάνδαλο, το παραπάνω «μίγμα» δείχνει να είναι, για μια ακόμα φορά, κάτι παραπάνω από εκρηκτικό. Μόνο που τώρα δεν είναι οι… κακοί Αμερικανοί, αλλά η ίδια η VW και οι υψηλά ιστάμενοί της που κάνουν κυριολεκτικά ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να πληγεί ακόμα περισσότερο η έξωθεν εικόνα του γερμανικού Ομίλου._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ