top icon
Επικαιρότητα

VW Polo R με 300 ίππους; Γιατί όχι

Η γερμανική εταιρεία φέρεται να δοκιμάζει αυτή την περίοδο ποικίλες εκδοχές πάνω στην πλατφόρμα του νέου VW Polo. Μια από αυτές είναι και η R, η οποία εικάζεται ότι θα φιλοξενεί μια ρυθμισμένη στους 300 ίππους παραλλαγή του γνωστού 2λιτρου κινητήρα-πασπαρτού του VW Group.

Τη στιγμή που εν τω συνόλω του ο Όμιλος VW βαδίζει ολοταχώς προς την υβριδοποίηση του μεγαλύτερου κομματιού της γκάμας του, δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου θέλουν τη μητρική εταιρεία να μη δείχνει διατεθειμένη να εγκαταλείψει έτσι εύκολα τις «παραδοσιακές» λύσεις προκειμένου να ενισχύσει το σπορτίφ προφίλ της. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού autocar, η VW σκέφτεται να φέρει στο φως μέσα στα προσεχή χρόνια μια έκδοση του μικρού –λέμε τώρα- νέου Polo, η οποία θα κοσμείται από το γράμμα R. Αλλά συνάμα και από τον 2λιτρο TSI κινητήρα, που για την περίσταση θα φλερτάρει σε απόδοση με το άτυπο φράγμα των 300 ίππων.

Μολαταύτα, στα δικά μας μάτια, μια τέτοια κίνηση δε φαντάζει και τόσο πιθανή, ούτε και λογική από εμπορική σκοπιά. Εκτός βέβαια κι αν μιλάμε για μια έκδοση-πυροτέχνημα περιορισμένης παραγωγής. Ακριβώς, δηλαδή, όπως συνέβη και με το προηγούμενο Polo R των μόλις 220 ίππων, το οποίο παρήχθη σε μόλις 2.500 αντίτυπα. Ως εκ τούτου, περισσότερο λογικό και πιθανό είναι να δούμε μέσα στα προσεχή 1 με 2 χρόνια μια βιταμινούχα έκδοση του Polo GTI, η οποία θα κινείται μεν από τον 2λιτρο TSI κινητήρα, σε συνδυασμό όμως μ’ έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα, που συνδυαστικά θα «εκτοξεύουν» την απόδοση κοντά στο ομολογουμένως εντυπωσιακό για την κατηγορία όριο των 300 ίππων.

Χαρακτηριστική, όσο και σχετική, άλλωστε είναι και η πρόσφατη δήλωση του ΔΣ της ομόσταβλης Skoda, Bernard Maier, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο «αναβίωσης» της έκδοσης vRS στο Fabia επόμενης γενιάς από το 2020 και μετά.

«Για την επόμενη γενιά, ναι, η υβριδική τεχνολογία είναι μια καλή εναλλακτική. Αυτό θα είχε πράγματι νόημα»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ