top icon
Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η παραγωγή της Porsche Panamera Sport Turismo

Η πιο πρακτική έκδοση της Panamera που μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα βγαίνει και επισήμως από τη γραμμή παραγωγής της Porsche.

Η νέα Porsche Panamera Sport Turismo παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές της άνοιξης στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης και σήμερα τα πρώτα αντίτυπά της βγαίνουν με κανονικούς πλέον ρυθμούς από το εργοστάσιο των Γερμανών που βρίσκεται στην πόλη της Λειψίας. Για την… υποδεχτούν, οι ιθύνοντες της Porsche προχώρησαν τους περασμένους μήνες σε σημαντικές αναβαθμίσεις στη γραμμή παραγωγής επενδύοντας συνολικά περί τα 500 εκ. ευρώ. Αξίζει να θυμίσουμε πως στις εν λόγω εγκαταστάσεις, εκτός από τις ποικίλες εκδόσεις της Panamera, η Porsche κατασκευάζει και τα δύο SUV μοντέλα της, τις Macan και Cayenne.

Αυτή τη στιγμή, εργάζονται εκεί 4.055 άτομα, ενώ από τον Αύγουστο του 2002, όταν πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του εργοστασίου, από τις εγκαταστάσεις του έχουν βγει περί τα 1,3 εκ. οχήματα. Πέρσι μόνο η δυναμική της μονάδας άγγιξε συνολικά τις 160.000 μονάδες.

Με την ευκαιρία της έναρξης παραγωγής της νέας Panamera Sport Turismo, η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη μονάδα της Λειψίας που αισίως φέτος κλείνει 15 χρόνια αδειάλειπτης λειτουργίας. Πιο συγκεκριμένα, κάθε μέρα κατασκευάζονται στους χώρους του εργοστασίου περί τα 1,7 εκ. εξαρτήματα με την αρωγή των εργαζομένων, φυσικά, αλλά και 948 ρομποτικών μηχανών. Στους κόλπους του συναντά κανείς, επίσης, δύο πίστες δοκιμών, μια χωμάτινη μήκους 6 χλμ. και μια ασφάλτινη, με μήκος 3,7 χλμ. Επίσης, η μονάδα συναρμογής οχημάτων καταλαμβάνει έκταση 345.345 τ.μ., ενώ όσον αφορά στην οικολογική… υπόσταση της μονάδας, η Porsche επισημαίνει πως στους περιβάλλοντες χώρους ζουν σήμερα 75 ταύροι, 27 άγρια άλογα και 1,5 εκ. μέλισσες!_X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ