top icon
Επικαιρότητα

Υπό σκέψη η 4θυρη Bugatti

Το dieselgate φαίνεται πως δεν πτοεί τον Όμιλο VW, ο οποίος, όχι μόνο δεν «περιορίζει» τις ορέξεις της Bugatti, αλλά, τουναντίον, διευρύνει τους ορίζοντές της.

Θέλοντας να εξασφαλίσει την αυτόνομη βιωσιμότητα της μάρκας, που προσφάτως παρουσίασε την εκρηκτική Chiron, ο Όμιλος VW εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει στην παραγωγή ένα εξίσου θηριώδες σε απόδοση 4θυρο μοντέλο, που εν πολλοίς θα «πατά» στο εντυπωσιακό Galibier που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2009 στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν αρχίσει να διαρρέουν, παρ΄ότι το όλο εγχείρημα βρίσκεται μέχρι και αυτή τη στιγμή σε πολύ πρώιμο στάδιο, το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο θα βρει στο διάβα του την επερχόμενη Rolls-Royce Phantom, θα βασίζεται στο εξελιγμένο από την Porsche δάπεδο MSB, το οποίο, ως γνωστόν, θα «περάσει» και στην ομόσταυλη Bentley.

Σε αντίθεση με την κεντρομήχανη Chiron, η νέα Galibier –ή όπως αλλιώς ονομαστεί τελικά- θα έχει τον κινητήρα τοποθετημένο στο εμπρός μέρος του αμαξώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Autocar, ο Wolfgang Dürheimer, το αφεντικό της Bugatti, έχει προτείνει στους ιθύνοντες του γερμανικού Ομίλου τρία «εναλλακτικές» προτάσεις σε περίπτωση που το «project Galibier» δεν ευοδωθεί. Από οικονομικής και όχι μόνο άποψης. Οι φήμες περί αυτών μιλούν για ένα πολυτελές SUV, για ένα αυτοκίνητο μήκους έξι μέτρων που θα αποτελέσει τον διάδοχο της Royale ή για ένα σπορ κουπέ μοντέλο, που θα σταθεί ένα σκαλί πιο χαμηλά από την… υπερβολική Chiron.

Η παρουσίαση της νέας 4θυρης πρότασης της Bugatti εικάζεται πως θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το πέρας της παραγωγής της Chiron._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ