top icon
Επικαιρότητα

Υπό σκέψη η κουπέ έκδοση της Porsche Cayenne

Η γερμανική εταιρεία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παρουσιάσει στο εγγύς μέλλον μια κουπέ παραλλαγή του μεγάλου SUV μοντέλου της.

Ο ομοεθνής ανταγωνισμός όπως αυτός εκφράζεται μέσα από μοντέλα, όπως η BMW X6 και η Mercedes GLE, δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορους τους ιθύνοντες της Porsche, οι οποίοι σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να φέρουν στη ζωή μια ακόμα παραλλαγή της τρίτης γενιάς Cayenne, με ανάλογα σχεδιαστικά γνωρίσματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Porsche, Olivier Blume, προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις γύρω από το όλο θέμα.

«Πάντα αναλύουμε τις προοπτικές σε νέες κατηγορίες που μπορούν να αποτελέσουν μια επιλογή στο μέλλον. Πρέπει να κάνουμε τους απαραίτητους υπολογισμούς αλλά και να ρωτήσουμε τους πελάτες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο βρετανικό autocar ο Olivier Blume.

Παρά τους ως άνω προβληματισμούς, το βέβαιο είναι πως η Porsche δε… βιάζεται να προσθέσει ένα ακόμα μοντέλο στη γκάμα της, καθώς ήδη οι πωλήσεις βρίσκονται σε ένα απόλυτα ικανοποιητικά επίπεδα. Και για του λόγου του αληθές, δεν αρκεί παρά να θυμίσουμε πως το 2009 το σύνολο των ταξινομημένων νέων μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή άγγιζε τις 75.000,  ενώ πέρσι τις 237.000.

«Ο αριθμός των αυτοκινήτων που πουλάμε είναι λιγότερο σημαντικός σε σχέση με αυτό που θέλουν οι πελάτες μας», προσέθεσε ο Olivier Blume στις σχετικές δηλώσεις του.

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού των Γερμανών, Michael  Mauer, επιβεβαίωσε πως η Porsche έχει ήδη ετοιμάσει τα απαραίτητα σχέδια μιας κουπέ παραλλαγής της Cayenne, προσθέτοντας ωστόσο πως τίποτα ακόμα δεν έχει αποφασιστεί.

«Ως τμήμα σχεδιασμού, πάντα μας ζητείται να ετοιμάσουμε νέες προτάσεις. Αυτό άλλωστε είναι και το πιο ελκυστικό κομμάτι αυτής της δουλειάς: όταν η εταιρεία μας ζητά να ετοιμάσουμε προτάσεις χωρίς περιορισμούς στο κόστος. Για κάθε τέτοιο μοντέλο, έχουμε πάντα πολλές προτάσεις. Αλλά πρώτα πρέπει να γίνει ένα business plan»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ