top icon
Επικαιρότητα

Aνανεωμένο Fiat 500

Αφού συνελήφθη από την κάμερα πολλές φορές με πολύ λίγο καμουφλάζ, το ανανεωμένο Fiat 500 του 2015 κάνει τώρα το επίσημο ντεμπούτο του.

Παρά το γεγονός ότι αποκαλείται ως το νέο Fiat 500, το ιταλικό αυτοκίνητο πόλης είναι βασικά η ανανέωση του οκταετούς ηλικίας μοντέλου και σύμφωνα με τη Fiat έχει 1.800 αλλαγές στο σχεδιασμό του, αν και οι περισσότερες από αυτές είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν. Μεταξύ των σημαντικότερων είναι οι ανασχεδιασμένοι προβολείς που έχουν τώρα μια πιο δυναμική κλίση, καθώς και νέα φώτα ημέρας LED. Επιπλέον, το τραπεζοειδές ρύγχος ξεχωρίζει περισσότερο. Ακόμη, πιο πολύ χρώμιο είναι αισθητό στο κάτω μέρος της μάσκας. Επίσης, η Fiat έχει επανασχεδιάσει τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Μπαίνοντας μέσα, η πιο σημαντική αλλαγή είναι η εφαρμογή του συστήματος Infotainment Uconnect, που διαθέτει οθόνη αφής πέντε ιντσών και θα προσφέρεται στην έκδοση Lounge. Υπάρχει επίσης ένα επανασχεδιασμένο τιμόνι με νέα κουμπιά και με το Fiat 500 Lounge προαιρετικά μπορείτε να παραγγείλετε την οθόνη TFT των 7 ιντσών στο ταμπλό οργάνων. Άλλες αλλαγές που αξίζει να αναφερθούν περιλαμβάνουν περισσότερο εργονομικά καθίσματα και νέες επιλογές ταπετσαρίας, ενώ η πρίζα ρεύματος 12V έχει μεταφερθεί. Επιπλέον, η Fiat έχει προσθέσει περισσότερα ηχομονωτικά υλικά, για πιο ήσυχη και πιο άνετη καμπίνα επιβατών.

Όσον αφορά τους κινητήρες, το ανανεωμένο 500 έχει όλους τους κινητήρες του συμβατούς με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6, οι οποίοι συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων των 5 και 6 σχέσεων, όπως και με ένα αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων Dualogic. Κατά την έναρξη, θα είναι διαθέσιμο με το μηχανικό σύνολο των 1.2 λίτρων με τους 69 ίππους, καθώς με τους TwinAir των 0.9 λίτρων, με 85 και 105 ίππους. Αργότερα, η γκάμα θα επεκταθεί με μια οικολογική έκδοση του κινητήρα των 1.2 λίτρων, σε συνδυασμό με έναν 1.3 λίτρων 16v Multijet II turbodiesel, ισχύος 95 ίππων.

Οι πωλήσεις του facelift Fiat 500 είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν αυτό το φθινόπωρο.

 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ