top icon
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη για τη Mercedes S-Class Cabrio

Η γερμανική εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα πληρέστερα στοιχεία για την ανοιχτή εκδοχή της S-Class, που θα δούμε στη Φρανκφούρτη

Πρόκειται για το πρώτο εμβληματικό πολυτελές τετραθέσιο cabriolet της γερμανικής εταιρείας από την εποχή των W111-112 (1971), το οποίο όπως αναφέρεται στη μοναδική εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα, έχει την κωδική ονομασία A217. Διαθέτει μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή και ένα μεγάλο γυάλινο παράθυρο πίσω. Η οροφή έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μιμείται την εμφάνιση της S-Class Coupe, παρά το γεγονός ότι το πίσω άκρο είναι μεγαλύτερο και με διαφορετικό σχήμα, αναγκαίο για την αποθήκευση της οροφής όταν διπλωθεί. Ο χρόνος που απαιτείται για να ανοίξει ή να κλείσει είναι 20 δευτερόλεπτα, στην ταχύτητα των 60 χλμ./ώρα. Με το αυτοκίνητο κάνει πρεμιέρα και το εντελώς νέο σύστημα ηλεκτρονικού κλιματισμού THERMOTRONIC.

Οι κινητήρες θα είναι οι αντίστοιχοι με την S-Class Coupe, ενώ οι S63 και S65 εκδόσεις, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του επόμενου έτους. Η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς είναι φυσικά δεδομένη, αλλά η Mercedes-Benz θα προσφέρει το πολυτελές cabriolet προαιρετικά με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Η S500 Cabrio διαθέτει κάτω από το εμπρός καπό τον V8 κινητήρα των 4.7 λίτρων, με ισχύ 455 ίππων και ροπή 700 Nm. Αν παρά ταύτα ο υποψήφιος αγοραστής επιθυμεί κάτι ακόμη πιο δυνατό, μπορεί να παραγγείλει την έκδοση S63 AMG ή την τετρακίνητη S63 AMG 4MATIC Cabrio με τον V8 twin-turbo των 5.5 λίτρων, με απόδοση 585 ίππων και ροπή 900 Nm. Με τη δεύτερη το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Mercedes S-Class Cabrio θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες στη Γερμανία από τον Δεκέμβριο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις υπολογίζονται για την άνοιξη του 2016.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ